Глория постави ултиматум на шефа си Митко Димитров, за да остане в продуцентска къща „Пайнер", научи „Всеки ден".

Певицата започнала да изнудва брутално димитровградския бизнесмен, като исканията й били да смъкне процента, прибиран от хонорарите й, за да я задържи в музикалния си каталог.

Говори се, че в момента хитовата изпълнителка се ползва с най-много привилегии сред колежките си, но условията на труд категорично не я устройвали. Клюката мълви, че Пайнера прибира близо 70% от парите, които заработват труженичките му, докато кралицата на фолка е успяла да си извоюва удръжка от само 35%. Въпреки това Глория се видяла в позиция да вдигне още повече изискванията си към Димитров и не се посвенила да му извие ръцете, за да получи желаното.



В тв интервю фолкаджийката призна, че договорът й изтича идния месец и в момента води преговори за преподписването му. „Вярвам, че по един или друг начин с Митко ще продължим да работим заедно, но не при тези условия. Надявам се да постигнем консенсус заради всичко, което сме направили заедно, и най-вече заради феновете", витиевато обяви Глория.

В музикалните среди се говори, че заради масовото напускане на изпълнители от продуцентска къща „Пайнер", Митко Димитров е подвил опашка и е склонен да обмисли предложението на русенката, колкото и да не му е изгодно то. Най-вероятно процентът, който се удържа на певицата, ще бъде редуциран още и ще стане 20%.

Говори се, че първата звезда на фолка настоява и „Пайнер" да поеме изцяло бюджета на един неин клип всяка година. В момента едно видео струва над 10 000 лева и досега всеки изпълнител сам си го плащаше.

„Ако тя излезе от компанията, репутацията на Пайнера категорично ще пострада. За никого не е тайна, че фенклубът й е огромен. Глория е една от малкото, на които може да разчита за концерти, а и да не забравяме, че тя е първата певица във фирмата. Ако си тръгне, това ще е знак, че основите на компанията се пропукват", коментират ситуацията в бранша.