Глория отдавна се е превърнала в емблема на поп фолка.

Певицата има изключително успешна музикална кариера и никога не си е позволявала да прави компромис по отношение на репертоара си и сценичното присъствие. Именно заради своя професионализъм и последователност, наред с безспорния си талант, тя е титулувана от публиката като Кралицата и Примата на най-комерсиалния жанр.

Звездата на "Пайнер" никога не си е позволявала да се дистанцира от музикалния стил, в който е избрала да се реализира или пък да говори с пренебрежение за тази музика. Нещо повече, при всеки удобен случай, тя твърдо защитава както изпълнителите, така и почитателите на фолка.

"Не знам защо постоянно с някаква насмешка трябва да се говори за попфолка. Аз изобщо не се срамувам. Живеем в България, вижте само кои са ни съседите. Уважавам си публиката, текстовете... Да, участията са в ресторанти, в механи и в нощни клубове и заведения, и в това няма нищо лошо, нашата публика иска там да ни види. За жалост, все по-малко и по-малко концерти се правят. Няма я концертната сцена" - сподели тя при участието си в "Стани богат", пишат от signal.bg.

Глория и този път подчерта за песните в репертоара си:"Аз имам много хубави текстове и никога не съм се срамувала от тях. Това може да го каже и моята публика, и хората, които ме слушат. Ако не те харесват, няма как да вкараш хората във фолк клубовете или в залите".