Глория Петкова е пила и пилотирала самолет над Рилските езера. ЕМоделката само за секунди поела управлението от опитния пилот. „Хванах един такъв джойстик, нещо дърпаш, държиш и пилотът по едно време: „Изправи, изправи!”, и пое вече”, споделяла е моделката, която тази седмица участва в предаването „Черешката на тортата”.

Да лети над Рилските езера й било мечта. Сбъднал я съпругът й Методи Велинов – варненски бизнесмен, с когото имат дъщеря Анабел. Изненадата била обилно полята с шампанско и по-късно последвана от предложение за брак в хотелски апартамент, сред много рози и на фона на Шопен. Двамата спретнаха романтична сватба през лятото на 2018 г. С венчавката Глория, която се изявява като актриса, а отскоро и като певица, изненада всички, тъй като до преди това все още бе актуална любовната история, с която влезе във „ВИП Брадър” през 2016 г. В Къщата красавицата тъгуваше по тогавашния си приятел. Покрай участието й в риалитито, се разбра, че за първи път се сгодила, когато била на 16, както и че година преди да влезе във „ВИП Брадър” е преживяла жесток побой от гадже.

„Това коренно ме промени. Част от шока беше да осъзная колко слаба съм всъщност. За агресията – нямаше никакви признаци. Всичко беше цветя и рози. Въпросната вечер всичко беше прекрасно, страшна любов, бяхме на караоке и той ми пееше. И изведнъж в рамките на две секунди сякаш каза „щрак”, споделяла е Глория. На следващия ден той твърдял, че не помни. Красавицата е казвала, че щяло да й бъде много по-лесно, ако знаела причината. „Защото продължи ужасно дълго – 3 часа. През които аз не разбирах какво се случва и защо. Минах през всякакви емоционални състояния. Страх, плач, крещене, молене... Мислех логично до някаква степен и осъзнах, че той няма просто да спре. Започнах да се държа наобратно, да бъда силна, но това нищо не промени – напротив, направи нещата още по-лоши. Няколко пъти загубих съзнание и след това... наистина не знаеш къде си”, спомня си ужаса Глория.

Тя успяла да избяга около 5 сутринта и се обадила на свой приятел. Отишла в дома му и той й дал сериозна доза мента, глог и валериан. Заспала за няколко часа. През това време той се обадил на майка й. Когато Глория отишла в болница, кръвното й било 60 на 40. „Не знам как бях жива. Но вътрешната сила, желанието за живот и оцеляване са феноменални”, казвала е красавицата. Медицинското й досие било 5 страници. „Все още имам белези по тялото от тогава... А полицаят каза: „Ако трябва да бъда честен, най-добре си решете проблема лично, защото ние нищо не можем да направим”, споделяла е Глория в интервю. Семейството й настоявало да отиде на психолог, но красавицата отказвала. Приятелите й били наясно, че дори най-малкият крясък я сривал. Отнело й дълго време въобще да приеме случилото се, било й странно, че е част от живота й. Не е виждала насилника си от тогава, но пък в някакъв момент разбрала, че животът му си тече много добре – млад е, има бизнес.

Глория Петкова изглежда нежна и крехка, но в себе си има много сила, която, казвала е, е от семейството й: „В моето семейство жените винаги са били ужасно силни. Семействата им идват от Сърбия и Румъния. Няма да забравя какво ми каза моята прабаба – запомни едно нещо – ако мъж вдигне ръка, режеш ръката! Преживели са ужасяващи неща и са останали силни. Не правят компромиси. Не бих искала да ги разочаровам.”

Глория Петкова направи впечатление в „Черешката на тортата” и със смелостта, с която изразява мнението си, както и с откровеността си. Моделката припомни в предаването, че се е сгодила за първи път едва на 16 години. Предложението било романтично и явно не било удобно да откаже. С младежа, който бил по-голям от нея, били от доста време заедно. След като казала „да”, родителите им все ги питали кога ще е сватбата. Годеникът й също често задавал същия въпрос, а тя винаги отвръщала, че е по-добре да изчакат малко. Усещала, че е твърде малка за брак. Отлагането продължило известно време, докато накрая не се разделили, писа Уикенд.

Глория е обиколила модните сцени в чужбина като модел на агенция „Ивет Фешън”, а после бе приета да учи специалност Мъжка мода в лондонския колеж за дизайн. Само след година желанието й да бъде дизайнер се сблъскало с вълнуваща любов, която тя без колебание, последвала в Париж. Въпросният мъж я подкрепил да се посвети върху развиването на таланта си на художник. В един момент Глория бе увлечена и по музиката, като се изявяваше като диджей, а днес вече е и певица. Тя се изявява още като художник и актриса. Официалният й дебют бе във филма на Иван Черкелов „Семейни реликви”, по-късно блесна и във филмите „Безкрайната градина” и „Малко късмет за по-късно”, както и в сериала „Денят на бащата” на БНТ.

За съпруга на красавицата не се знае много. Сред най-любопитните истории с него е тази за това как я изненадал с полета над Седемте рилски езера на рождения й ден. „Събуди ме в леглото с шампанско. Започнахме така деня, закусихме. Бях му споменала, че искам много да летя над Седемте Рилски езера, защото искам да ги видя отгоре. Понеже никакъв шанс да ходя до там, поне да може да ги видя, като летя над тях. Вече бяхме на примерно три бутилки шампанско, когато се качихме в самолета”, разказва хубавицата. Качили се с поредната бутилка шампанско. Моделката седнала отпред до пилота, а любимият й зад тях. Когато стигнали рилските езера, пилотът я изненадал с предложението да поеме управлението. По-късно, красавицата и любимият й отишли в хотелски апартамент. Всички мебели били изнесени от апартамента, имало само две, пищно украсени, маси. „Трябваше да избера дали искам да вечерям вътре или на терасата. Аз избрах навън. Имаше рози по земята, свиреше Шопен...”, споделяла е Глория за романтичната атмосфера, в която мъжът й предложил брак.