За връзката между фолка и мутрите са изписани книги.

Цели поколения русокоси певици, копиращи едно към едно имиджа на кукли Барби, се издържаха от тщеславието на бандитите. Някои от тях дори успяха да си хванат съпрузи, претърпяха метаморфоза и от палави момиченца станаха добри и послушни жени. Други нямаха този късмет и прескачаха от легло на легло, сменяйки именити любовници срещу джанти за коли или апартаментче в „Люлин” или „Надежда”.

С годините симбиозата мутри – попфолк създаде и прякора м-телки – млади и напористи „изпълнителки”, родени през 88-ма година, чиято единствена цел бе да се отъркат в някой известен бандит с портфейл, който да ги направи известни. Славата им обаче беше съвсем кратка – колкото трае поредната авантюра... Азис – вечната жертва.

Последната родна звезда, около която се завъртяха клюките, свързани с т. нар. ъндърграунд, е Азис. Наскоро на бял свят излезе историята, че навремето покойният вече Бай Миле искал да го кастрира. Двамата се засекли в столично заведение, в което чаровната русокоса Василка имала изпълнения. Милчо Бонев, за когото всички знаят, че когато изпие известно количество алкохол, става агресивен, вперил кръвясали очи в Азис и отсяскъл: „Ще те кастрирам! За какво ти е член на тебе, бе, нали си гей?!



Ще те направя евнух и тъкмо ще пееш по-хубаво!”. Летописците на родната мафия твърдят още, че въпросният сблъсък между Азис и Бай Миле завършил щастливо благодарение на проститутка, присъствала в заведението. Пеперудата успяла да отклони вниманието на боса на СИК и той забравил за намеренията си да кастрира ромския славей. Самият Васил Боянов признава за злокобната заплаха към мъжкото му достойнство в едно от интервютата си и твърди, че дълго време след това не намирал сили и смелост за публични изяви. Връзката с мутрите всъщност белязва Азис много преди фаталния сблъсък с Бай Миле. В началото на кариерата си той пеел в долнопробно заведение в столицата и ходел облечен с единствения си анцуг – както тогава повелявал мутренският етикет.

Липсвали му единствено масивните златни ланци. Гордостта на Костинброд и до днес си спомня как веднъж след участие го повикали дебеловрати момчета, които го вкарали в скъп автомобил и го откарали при шефа си. Той му дал пари за по-прилични дрехи и го ангажирал да пее в ресторанта му. Клюките свързват Васил Боянов и с още един от известните мъже – Трайчо Трендафилов – Манекена.

Градските легенди вкарват двамата в обща афера. Самият Азис винаги е твърдял, че е благодарен в живота си на няколко мъже, които са му обърнали внимание в подходящото време. Преди седмици Азис беше отново свързан в афера със столична мутра. В медиите се появиха уж „папарашки” снимки, на които певецът целува мускулест мъжага.

Георги Илиев – покровителят

Покойният бос на ВИС Георги Илиев също се смята за един от покровителите на Васил Боянов. И докато с него отношенията му са чисто делови, много от известните, нежни имена на родната чалга не могат да се похвалят със същото. Твърди се, че през леглото му са преминали големи и не толкова големи звезди като Кати, Кали и Десислава.

Перлата в короната на Георги Илиев обаче е Глория.

Преди да я срещне, той има множество забежки, които са кратки и завършват бързо с раздяла. Глория е първата заплаха за Мая Илиева. Тя и босът на ВИС се срещат през 2003 година. Георги Илиев е завладян от някогашната солистка на оркестър „Кристали”. Прави скъпи подаръци, на концертите й се отчита с неизменен букет от бели орхидеи. Докато са заедно, Глория всячески се опитва да изтласка Мая от сърцето на любовника си и да заеме нейното място. Дори заплашва, че ако не се раздели с нея, ще се самоубие. За кратко Георги Илиев сякаш е готов да приеме предизвикателството.



Приятелите му обаче го разубеждават. В техните кръгове Мая Илиева се ползва с безкрайното им уважение и те няма как да не я защитят. „Не изпускаха повод да направят сравнения между двете и все повтаряха: „Ти луд ли си, Мая е твой бизнес партньор освен всичко друго, тя е твой приятел, а Глория не би се поколебала да те предаде”, разкрива пред “ШОУ” приближен до Георги Илиев, който е и пряк свидетел на любовната му драма с Глория.

Босът на ВИС накрая се предава и прекъсва връзката си с фолкизпълнителката. А тя проклина съперницата си с песен:

"И когато го целуваш, пак от мен да го ревнуваш,
в сърцето му ще бъда само аз, само аз.
И когато те прегръща, пак към мен да се обръща,
да ти шепти отново с моя глас.
Проклинам те..."

Лия и „дяволският чаровник”



Позабравената днес певица Лия също е свързвана в страстна афера с висаджия. Любовният й роман със силовака на групировката Димитър Димитров - Маймуняка завършва фатално.

На 28 януари той е ранен тежко, докато се прибира в блок 27 в столичния квартал „Стрелбище”, където живее другата му любовница – митничарката Надя Иванова. 3 дни по-късно той умира в болницата. Самата Лия и до днес признава, че връзката й с Маймуняка белязва живота й. „Той беше нещо много специално за мен. Двамата имахме връзка. Когато умря, усетих сякаш присъствие около себе си – беше дошъл да се сбогува с мен”, спомня си тя.

Покрай Лия с дълготрайни, но не толкова приятни спомени остава друг популярен фолкизпълнител – Кондьо. Много преди да стане сутеньор, той се отърква за кратко в мутренските среди. По същото време Лия си няма партньор и приплаква на Димитър Димитров, че би могъл да излезе добър дует между нея и Кондьо.Мускулестите момчета на Маймуняка причакват фолкизпълнителя след пореден негов концерт.

В началото поканата е учтива, но той отсича – вие луди ли сте, няма да пея с нея, не си отиваме! Тогава „пратениците” на Димитър Димитров прибягват и до други методи на убеждения.

Събарят го на земята, хващат едната му ръка и заплашват, че ако се наложи, ще режат пръст по пръст, докато не склони да пее с „принцеса Лия”, както всички по онова време наричат звездата. Кондьо склонява и става партньор на фолкизпълнителката. Макар и да изглеждат интимно близки в клиповете, в които пеят за нещастна любов и страст, двамата така и не успяват да стоплят отношенията си.

Извън професионалната си дейност те не крият враждата си. Случайно или не, съвместната кариера на Лия и Кодьо секва след смъртта на Маймуняка.

Малко преди той да умре, певицата посвещава на любимия висаджия песента „Дяволски чаровник”. Текстът е писан от Лия, която излива душата си. Правдиво и „деликатно” тя описва колко всъщност е сложно да се живее с мутра:

”Сега си нежен ти,
след малко вече си ужасен,
със мене днес си лош, а утре
ставаш пак прекрасен!”

Чалга с пищов, опрян в главата

Връзката между мутрите и фолка е дълбока и датира от години. В началото тя се изявява по-скоро като спонсорство. Бандитите са щедри и дават пари за нови и нови изяви на любимците си. В замяна на това те им се отблагодаряват, като стават дежурни изпълнители по време на техните „вечеринки”. В онези години в свърталището на ВИС - ресторант „Мираж”, почти не минава вечер, без там да пее поредното изгряващо фолквеличие. Свидетели на зараждащата се любов между бандитите и чалгата си спомнят обаче, че тя не винаги протича гладко. Взели веднъж пари от благодетелите, фолкзвездите са обречени да им служат сякаш вечно. Някои от тях са карани да пеят с часове.

Сред най-бруталните случаи е историята на известен изпълнител, който има неблагоразумието да започне да събира музикалните инструменти, преди да му е разрешено. Следва наказанието – заставен е да пее с пистолет, опрян в главата. Гаврата продължава цяла нощ, накрая яки момчета пребиват певеца, предавайки заръката на боса: „Повече да не си стъпил тук!”

Секс за пари

Ако попитате която и да е фолкизпълнителка дали някога й се е налагало да прави секс за пари, отговорът ще бъде винаги отрицателен. Въпреки това текстовете на песните им се въртят основно около тези две неща. В определени среди дори се носят слухове за ценоразпис с твърди тарифи за секс с фолкизпълнителки.

В едно от телевизионните си интервюта например фолкпевицата Преслава признава: „И аз така съм чувала, че се предлагат пари за една нощ. На мен веднъж ми предложиха 5000 евро, но отказах!”

С годините певицата се научава да инкасира полезните си запознанства и преживява любовен роман с шефа на „Син Сити” Петко Димитров, от който, разбира се, не остава без трофеи – няколко скъпи бижута и нова кола.Друга дама на родния поп-фолк, разобличена като златотърсачка, е Малина. В книгата си покойният писател на мафията Георги Стоев твърди, че е имала лека забежка с Георги Пехливанов. Тя се качила в колата му на път за столичен хотел и през цялото време не спряла да иска подаръци – джанти за колата си, апартаментче, кавър на Цеца Величкович...

Пак според Георги Стоев жертва на Пехливанов паднала и друга известна изпълнителка – фолкпевицата Бони. Тя преспала с него, а на сутринта спокойно си поискала заем от 10 хиляди лева. Безспорната рекордьорка в тарифите обаче е Камелия.

Певицата, която покрай скандалната Албена Вулева се сдоби с прякора „жълтозъбата смрадливка”, успяла да омае оръжейния търговец Саркис дотам, че го превърнала в свой постоянен спонсор. Ливанецът често приемал любимата в имението си в столичния квартал „Драгалевци”.

Връзката между двамата датира от края на 90-те години, когато Камелия фиксира богатия арабин в столично заведение. Предприемчивата певица не пропуска да омае ливанеца и го превръща в свой траен спонсор.

Твърди се, че чалга-фурията получавала и твърди месечни тарифи от Саркис – между 20 и 40 хиляди лева. Също като Глория и Лия, Камелия увековечава връзката си с песента „Яхабиби”:

„Миг покой нямам аз,
телефонът звъни нощ и ден.
И един мъжки глас
ми говори с арабски акцент!
Яхабиби...”

източик: БЛИЦ/ Мария Николаева