Майката на Глория – Стефка Пенева от дълги години си мечтаела да пусне компилация с песни, но винаги се натъквала на един основен проблем – финансирането – пише „България днес“.

Глория се смилила над майка си и извадила пачките, за да спонсорира проекта. В албума „Сбъдната мечта“ има 15 народни песни, а записите са направени с музиканти от БНР, пише kliuki.bg.

Певицата от русенското село Две могили винаги се е хвалила, че е наследила певческия си талант от майка си и баба си.

„Майка ми пее страхотно, дори по-добре от мен и мога само да се уча от нея. С удоволствие ще й помогна с реализирането на албума“ – призна преди време фолк дивата.

Тя обаче се колебае дали да насърчи дъщеря си Симона да поеме по нейния път. Синеоката тийнейджърка вече записа няколко песни в дует с майка си и е изявила желание и тя да покорява чалга върховете.

Глория обаче не е много ентусиазирана дъщеря й да обикаля по кръчмите като нея. Тя смята, че девойката трябва първо да стане пълнолетна и едва тогава ще мислят за нейната музикална кариера.

Гло е толкова строг родител, че на промоцията на последния й албум миналата година не взе със себе си Симона. Причината – девойката няма 18 години и не е възпитателно да стои по заведенията до късните часове – отбелязва изданието.