Дама, подписала се като "Гневната" твърди, че част от имането на Слави Трифонов е натрупано с далавери на границата.

В историята с давност отпреди три петилетки има и тънка политическа линия – закрилникът на шашмата работил като експерт по борба с корупцията към партия, отдавна превърнала се в „скелет в гардероба“.

По-късно „чадърът“ станал голям началник и в Агенция „Митници“, пише читателка до редакцията на „Таблоид“. Според нея Слави е бил покровителстван от Емил Димитров-Ревизоро, който наистина тогава гравитираше около „Гергьовден“.

В бизнеса с китайско карго Слави Трифонов не бил сам. Ортак му бил него съименник с политико-мутренски профил, с когото го свързвала крепка дружба и дори обща политическа настройка.

В мейла няма данни за количественото измерение на „бизнеса“, освен един нишан – всички тирове на двамата юнаци са минавали за обмитяване винаги през едно и също митническо бюро в столицата – София Запад (Илиянци). Вероятно така е било по-лесно стоката от камионите направо да потъне в складовете за търговия на едро и следите от търговийката дейност да бъдат заметени, смята „Гневната“.

Тандемът внасял огромно разнообразие от стоки – мобилни телефони, парфюми, дрехи и обувки. Печалбите възлизали на стотици хиляди левове месечно. Писмото завършва с уточнението, че далаверката отдавна не е актуална и двамата ортаци отдавна не движат в една компания. Тогава обаче натрупали доста солиден кеш.

По данни на НАП само за 2 месеца след началото на контролните мерки основните фирми, занимаващи се с внос на стоки от Китай и Турция, са увеличили платения от тях данък върху добавената стойност с близо 600 000 лв.