Алекс Богданска прие предложението за брак на бившето си гадже Дани Петканов с много интересен пръстен. Той първоначално мислеше да й предложи със собственоръчно изработен, но Големият брат му предостави дизайнерско бижу. Става дума за пръстен с редкия камък танзанит, хиляди пъти по-рядко намиран от диамантите. Алекс го получи в любимата си салата със зеле и риба и полудя от радост.

Наименованието му идва от мястото, на което е открит за първи път такъв камък през 1967г. – в подножието на връх Килиманджаро, Танзания, Африка.Танзанитът е камък с високо качество и кристална структура. Особеното при него е също промяната на цвета в зависимост от ъгъла на пречупване на светлината.Той може да се променя от лилаво и синьо до сивкаво и пепеляво. Танзанитът е известен още и като камъкът на спокойствието.
За него се счита, че успява да балансира енергиите и чакрите в тялото, особено, когато то е подложено на стрес или физическо и психическо натоварване. Подходящ е за медитации, релаксиране и отпускане, както на тялото, така и на духа. Носенето му спомага за облекчаване на напрежението и повишаване на спокойствието и уравновесеността. Препоръчва се за много активни хора, които имат нужда да намерят баланса в ежедневието си.


Освен тези си свойства, Танзанитът се използва и като лечебно средство срещу високо кръвно и стрес. Kaмъĸът e oтĸpит oт зaмecтниĸ-пpeдceдaтeля нa извecтнaтa ĸoмпaния зa cĸъпoцeнни ĸaмъни „Tифaни”. Taнзaнитa e мнoгo ĸpacив и дeлиĸaтнo yĸpaceн ĸaмъĸ. Toй oбaчe зa мoмeнтa ce cpeщa caмo в Taнзaния, a минитe тaм вeчe ca пoчти изчepпaни.