2017 година е година на Слънцето според астрологията и нумерологията. Да бъде Светлина и Любов!

Също като предшестващата я година едва ли ще бъде толкова спокойна и хармонична. Очаква ни за съжаление трудно първо тримесечие. Още в първите дни на януари се оформя напрегната конфигурация между Юпитер, Уран и Плутон, което може да предизвика конфликти в световната общност. Квадратурата между Уран и Плутон ще се задържи почти до края на март. През това време и двете планети пребивават в разрушителни градуси. Плутон от 2 февруари до 11 март в 19 градуса на Козирог и Уран от 27 февруари до 18 март в 23 градуса на Овен. Агресия към тяхното действие ще добави и Марс, който в края на февруари се съединява с Уран. Към всичко това прибавяме и влиянието на слънчевото затъмнение на 26 февруари. По този начин най-труден ще бъде периодът от 27 февруари до 11 март – изпълнен с политически конфликти (не се изключват въоръжени конфликти) и всевъзможни бедствия. На 27 и 28 февруари цели три планети ще бъдат в разрушителните градуси (Марс, Уран, Плутон) и това ще ги направи доста напрегнати и трудни дни. След такава напрегната зима и пролет, най-накрая квадратурата между Уран и Плутон, която се задържа няколко години става разпадаща се и ще можем да си отдъхнем.

От февруари набира скорост и хармоничният аспект (тригон) между Сатурн и Уран, който ще продължи през първото полугодие и после отново през октомври. Това ще спомогне да се балансира желанието към промени чрез разумен подход. По този начин един здрав консерватизъм на основните политически лидери ще спомогне за ограничаване натиска на агресия и бунт.

Най-хармонично време, според планетарните аспекти е края на май, юни, юли и август и септември. Небесните сили ни дават възможност да се отпуснем. Този период трябва да се използва да се укрепи стабилността както на отделните лица, така и на семействата и на цели нации.

Сатурн през цялата година ще бъде в знак Стрелец. Ще се затегнат правилата за преминаване през границата заради чужденците и мигрантите. Също така държавата може да затегне контрола над системата на образованието, правилата да станат по-строги при подготовка на преподаватели, защита на дипломни работи и дисертации. Системата на образованието може да изпита големи трудности при преодоляването им. Съединението на Сатурн и Черната Луна ще засили неприятните моменти през август, септември и октомври. Не е подходящо да се пътува на дълги разстояния и трябва да се вземат строги мерки за решаване на въпросите на бежанската криза.

На 20 декември Сатурн ще премине в знак Козирог, където ще се задържи около три години. Това ще бъде подходящ период за издигането на политици и други лидери на различни нива.

До 10 октомври Юпитер ще бъде в знак Везни, което е перфектна позиция за възстановяване на баланса и справедливостта. Успех в областта на дипломацията и юридическите дела. Ще се появят видни правни и обществени фигури, които биха могли да възстановят доверието в правната система. Приетите важни закони биха могли да променят живота към по-добро. Периодът ще е успешен и за хората в шоу бизнеса, индустрията на модата, творческите професии и други публични сфери.

От януари до март и после през септември и първата половина на октомври ще е ясно изразена опозицията между Юпитер и Уран. Този аспект ще засили революционните тенденции в обществото и желанието за промяна.

От 10 октомври Юпитер навлиза в знак Скорпион, което ще доведе до преобразование на ценностите, разчупване на стереотипите и издигането им до едно ново ниво. Най-ярко това ще се прояви към края на годината, когато Юпитер ще сформира Тау квадрат с Лунните възли.

Уран продължава да стои в знака Овен. От там носи всякакви сътресения, непредсказуеми военни конфликти, политически конфликти до природни и техногенни бедствия. Уран насърчава освободителните движения на всички нива – от междуличностни, до глобални. В по-лошите случаи засилва агресията, предизвиква бунтове, протести, пожари, експлозии. От 27 февруари до 18 март планетата се намира в разрушителните 23 градуса на Овен и описаните характеристики могат да се изявят най-ярко под една или друга форма.

Нептун се намира в своята обител Риби, откъдето насърчава духовността, възраждане на по-високи идеали, засилване ролята на религията и вярата.

Плутон от знак Козирог способства за мощни промени в политиката и държавната власт. В най-добрият случай води до освобождение от остарели и пречещи на развитието политически реформи и преобразования. В най-лошия - Плутон ще допринесе за по-големи вътрешно политически и междудържавни конфликти и катаклизми. От 2 февруари до 11 март Плутон ще бъде в 19-я разрушителен градус на Козирог, който може да предизвика неблагоприятна политическа ситуация или причинени от човека бедствия.

Лунното затъмнение на 11 февруари в 02:45ч в знак Лъв в градуса на екзалтация на Плутон, може да прояви могъщата енергия на Плутон неконтролируемо и това може да доведе до бунтове и катастрофи. Ако отчетем Тау квадрата на Черната Луна с Лунните възли, негативните енергии ще бъдат силни. Без необходимост да не се посещават многолюдни места като митинги, стадиони, пътуване с метро. След затъмнението могат да се появят стихийни лидери, владеещи технология за масова хипноза над населението. Една такава личност може да завладее вниманието на огромна аудитория и да започне да влияе негативно (като Кашпировски например) върху нея.

Слънчево затъмнение на 23 февруари в 16:55ч. Освен съвпада на Слънцето и Луната в знак Риби, там са още Меркурий, Нептун и Низходящият Лунен възел. Затъмнението е свързано предимно с духовната сфера. Затъмнението може да стане катализатор за разкриване на тайни и интриги, други скрити неща. Тъй като Черната Луна образува Тау квадрат с Лунните възли, това също може да провокира някакви конфликти на различни нива. Понеже има струпване на планети във воден знак, много е вероятно да има нови наводнения и други инциденти свързани с водната стихия. Напрежението в обществото ще се увеличи от опозицията на Юпитер във Везни с Марс от Овен. В дните след затъмнението може да се очакват въоръжени конфликти или други катастрофални събития, тъй като три войнствени планети (Марс, Уран и Плутон) ще бъдат в разрушителните градуси на знаците.

Второто лунно затъмнение е на 7 август в 21:22ч в знак Водолей. Управителят на затъмнението Уран е в творчески аспекти със Слънцето и Луната, в огнен тригон с Възходящият Лунен възел, Сатурн (в съвпад с Черната Луна). Всичко това ще доведе до увеличена нужда от приятелство и сътрудничество между хората, дава се надежда за един неочакван изход от кризата. Слънцето и Марс в Лъв показва появата на ярки личности, готови да поемат ръководни роли.

Второто слънчево затъмнение ще бъде на 21 август в 21:27ч в знак Лъв. Слънце и Марс в съвпад с Възходящият Лунен възел предвещава излизането на преден план на ярки и силни личности. Това не са непременно политици. Може да бъдат силни спортисти, изявени актьори, които ги достига голяма слава. Само по себе си това затъмнение не е много напрегнато.

Божественият шаблон, по който се движи мирозданието през 2017 година е стремеж към развитие, към движение, към любов. Ние като разпокъсани групи молекули, в брауновско, хаотично движение без цел, при прилагане на неведомо напрежение осъзнаваме направлението си, започваме своя път. Трябва да се преодолее от всички егоизма, за да влезем във вибрациите на любовта. Само това може да спаси планетата ни. Около Земята в аурата й има натрупани негативни енергии в резултат от човешките мисли, чувства и действия, които могат да бъдат трансформирани в добро само от вибрациите на любовта. Бъдещето на планетата зависи от нашия избор. Хората, които приемат любовта, мира, ближния, трептят с по-висока честота и създават светло поле около себе си, което резонира с другите високи вибрационни честоти и спомагат да се издигне вибрационното ниво на Земята.

Дошло е време, когато трябва да стъпим на пътя на истината и да застанем лице в лице с нея. Важното е всеки да поиска добрата промяна. Все повече хора търсят своя духовен път, подходящи духовни практики, чрез които да стане тази промяна. Не пречете на никого да намери своето място и духовна идентичност, нито пък позволявайте други да определят вашия духовен път. Развивайте добротворството!