С идването на пролетта възкръсна и надеждата за възстановяването на Гого от „Тоника".

След продължилата цели три години борба с коварната болест вече се вижда подобрение в здравословното състояние на изпълнителя, разкриват негови близки пред "ШОУ".

Въпреки че доскоро всички лекари бяха категорични, че прогнозата за Гого е неблагоприятна и предстои прогресивно влошаване на състоянието му и до 6 години живот, напоследък здравето на певеца се е подобрило значително.

Нещо повече - от известно време фронтменът на „Тоника" върви! Той се придвижва почти самостоятелно, като си помага с патериците.

Допреди 3-4 месеца това би се сторило невероятно на всички, дори и на най-близките му. Артистът беше в инвалидна количка, което докара семейството му до отчаяние.

Само допреди няколко месеца Гого беше безмълвен и прикован към леглото, сега и артикулацията му вече е значително подобрена. Певецът говори членоразделно, обслужва се почти сам.

Според съпругата му Ева гласът на Гого е напълно възстановен. Тя споделя още, че мъжът й непрекъснато слуша музика, изрежда постоянно всички музикални канали и работата му липсва много.

Изпълнителят на "Бургаски вечери" постоянно повтаря, че иска отново да е на сцената и да пее.Дори най-близките хора на Гого са изненадани от толкова бързата промяна, която е все по-видима с всеки изминал ден.

Още повече, че миналата година той се беше обърнал с апел към депутатите да разрешат евтаназията, защото не виждаше смисъл в живота и не желаеше да бъде в тежест на любимите си хора.

Сега обичаният от няколко поколения певец се подлага на лечение с „букет" от различни билки и терапии, които оказват благодатен ефект върху здравословното му състояние. Подложен е и на постоянни детоксикации и пречистващи организма режими.

Ева и Гого живеят в бащината къща на изпълнителката в Айтос. Заради лечението на тежкото му заболяване на семейството се наложи преди време да ремонтира една от стаите и да я превърне във фитнес салон с басейн, за да може певецът да се раздвижва. Сега Гого ежедневно натоварва мускулите си с плуване.

Близки на музикалното семейство разкриват, че парите от предишните благотворителни кампании за лечението му вече са свършили. Затова се наложило Найденови да продадат гарсониерата си в бургаския квартал "Зорница", както и колата си, заради скъпите оздравителни процедури. Оставили само лизинговия си джип. С каквото може им помага и синът им Димитър.

След поставената първоначална диагноза - коварната латерална-амиотрофична склероза, която предизвиква необратими изменения в нервната система и жизнените функции бавно гаснат, родните доктори вдигнаха ръце. Гого и съпругата му Ева обиколиха напразно близки и далечни страни в търсене на шанс за живот на певеца. Всичкото имущество на звездната двойка бе разпродадено, събрани бяха пари с дарения и от приятели - повече от 250 000 евро, но всичко изтече по скъпо струващи процедури при световни светила в медицината. Без никакъв ефект. Даже обратното - певецът се влоши!

Чудото стана, щом спря да взема илачите, предписани от различни корифеи на медицината. А ново изследване показва, че само силната воля и здравият организъм са запазили изпълнителя жив. Оказа се, че първоначалната диагноза е била погрешна и цялото лечение всъщност го е убивало!

Стана ясно, че ескулапите са го натъпкали с тежки метали като оловно-цинков завод. Вярната му половинка Ева се надява, че щом организмът му изхвърли всичките тези отрови, той ще бъде пак такъв, какъвто го познаваме - весел и усмихнат любимец на всички.

Ева и Гого не смятат да се отказват от сцената въпреки тежкия период, през който преминават. И двамата са убедени в щастливата развръзка и успешното лечение.