Най-големият син на Къци Вапцаров става учител и сбъдва още една от мечтите си. Асен Вапцаров ще преподава онлайн музика на млади таланти, а и на всички, които искат да свирят. „След множество запитвания, реших да стартирам онлайн уроци по китара. Можем да свирим джаз, рок, соул, поп, както и други модерни стилове, от начинаещи до напреднали.

Независимо от нивото ви ще съм щастлив, ако помогнете с акордите, импровизирането или просто за съпровода. Свържете се с мен, ако се интересувате или споделете с приятел, който иска да натрупа знания”, сподели в личния си профил в мрежата Асен.

Досега синът на Къци се занимаваше основно с филмова музика. Той композира и за едни то най-скъпите реклами на „Супербоул”. Зад гърба си има музикални композиции за над 20 филма, сериали и видеоклипове.

Освен това е стажувал при един от най-големите музиканти в Холивуд — Ханс Цимер. „Музиката е моят живот, това искам да правя и занапред”, споделя младият композитор, пише "България днес". За Асен любовта към музиката идва още в ранното му детство, когато майка му често у е пеела, а баща му е свирил любителски на китара. А днес самият той е готов да предаде наученото на по-младите и неуверени музиканти.