Гаф беляза края на „Маскираният певец”, в който падна най-коментираната тайна в държавата, а именно кои са финалистите в предаването. Гласът на панелистите за победител се раздели-Мария Илиева и Геро категорично бяха за Пчелата, Ники Кънчев стискаше палци да спечели Розата. Нейното изпълнение запали и яростна дискусия в фейсбук страницата на музикалния формат дали изпълнителите не се изявяват на плейбек.

Според наблюдателни зрители Розата държала микрофона неестествено високо, докато уж пеела. „Страхотно изпълнение, но на запис. Кофти гаф”, коментира Антония Ангелова. „Падение...Как ще и помогне изпълнение на плейбек.Страхотно шоу като замисъл и съсипано от пренавиване на участниците.А панела е в ступор.Изгледайте внимателно и вижте ръцете горе на розата а песента си продължава”, категоричен е Михаил Лазаров.

Шоуто бе спечелено от Михаела Маринова, която последна свали маската на Гарвана. Другите двама финални участници в най-новото музикално предаване се оказаха Жана Бергендорф или Розата и Маги Джанаварова като пчелата. Маги завърши на трето място. По време на предаването не остана нито капка съмнение, че зад маските се крият млади жени, но интригата се поддържаше до последно от изпълненията на всяка една от тях. Всички финалисти този път, като за последно, изпяха по две песни, като единствената българска бе на Пчелата- „Високо” на ФСБ.

До сега всеки участник имаше право да изпълни само по една песен. Победата зависеше единствено от вота на зрителите, а победителят не спечели парична или предметна награда както в други предавания, а само статуетка и любовта на публиката. Тя пък се обяви категорично шоуто да продължи, така че втори сезон на „Маскираният певец” очевидно ще има.

снимка:фейсбук маскираният певец