Димитър Митовски най-вероятно няма да бъде ангажиран с продуцирането на 5-ия сезон на „Под прикритие”.

Въпреки това БНТ не се отказала от кримката и планира нови епизоди.

„Телевизията взе решение да има пети сезон на „Под прикритие”, заяви генералният директор на БНТ Вяра Анкова, цитирана от „Площад Славейков”.

Управителният съвет е дал съгласие за прехвърлянето на всички права за използване на сериала „Под прикритие” от „Камера” (собственост на Митовски и Гочев) на „Камера Ентъртейнмънт” (собственост единствено на Митовски).

Това ще стане, като за целта бъде сключено тристранно споразумение между БНТ, „Камера” ООД и „Камера Ентъртейнмънт” ЕООД за заместване на страна по договорите за производство и използване на сериала „Под прикритие” сезони 1, 2, 3 и 4.

Според Анкова днес основен аргумент за решението за петия сезон е било изключително успешното разпространение на сериала в много държави, от което се очаква развитие на приходите от продажни права – тъй като договорите не са еднократни, а са за година напред за всички сезони, които има.

Заради големия интерес към „Под прикритие” се търси спазването на висок стандарт, поясни Вяра Анкова. Това предпоставяло и забавянето на проекта, за който още не е ясно с кои партньори ще се реализира, кой ще работи по сценария му и т.н.