Георги Иванов-Гонзо ще подаде оставка като директор и треньор на Левски, съобщи „Меридиан Мач“.

Той вече е обявил намерението си пред другия директор в клуба Иво Тонев след 2-часов разговор. Бившият нападател се е решил на тази крачка, след като загуби последните два мача с Литекс и Лудогорец.

Търсенето на нов треньор в Левски може да приключи бързо, след като Тонев е провел разговори с наставника на Берое Илиан Илиев да поеме отбора още за дербито с Локомотив София в неделя. Специалистът бе постигнал принципна договорка да дойде на „Герена“ след края на сезона, а самото назначение трябваше да бъде обявено на 24 април.

Новата ситуация обаче изобщо не очаровала Илиан. Пред свои близки той споделил, че положението в Левски е твърде тежко и отборът едва ли ще постигне целите при огромното напрежение. Ако Илиев откаже спешно да дойде на „Герена“, то тогава най-вероятно „синьото“ ръководство ще стартира нови преговори със Станимир Стоилов. Веднага след загубата от Лудогорец Гонзо обяви, че Мъри не е постъпил правилно, като е поставил условия за идването си в Левски. Така със сигурност „сините“ ще бъдат водени от нов треньор в дербито с Локо (Сф). То ще се играе на стадион „Славия“.

„През целия ден имах срещи с някои деятели, свързани по една или друга причина с Левски. Чух и тяхното мнение. В такива моменти по принцип се взимат по-крайни решения и аз съм готов да го направя. Трябва да поговорим с Тодор Батков. Не искам да разкрия нищо сега от това, което сме си казали с Георги Иванов. Той е готов да се жертва в името на Левски. Не бих коментирал нищо повече“, заяви Иво Тонев вчера. Той намекна и за по-скорошното идване на новия треньор. „Не може да се чака до датата, която бях определил -24 април. Имахме нещо специално в предвид с нея, но в тази ситуация няма как да чакаме повече“, коментира още Тонев.

„Това, в което се убедих и никак не ми хареса, бе фактът, че има много левскари, които искат само да получават от клуба. Не е нормално аз, който все още съм нов човек в Левски, да не спя цяла нощ след загубата от Лудогорец, а други да злорадстват“, завърши Тонев, цитиран от „Меридиан мач“.