Най-големите футболни легенди започнаха да пристигат в София за участие в бенефиса на Христо Стоичков и голяма част от тях ще отседнат в столичния хотел Хилтън.

На 20 май под наслов „50 години номер 8“ на националния стадион „Васил Левски“ ще се съберат най-големите световни имена във футбола, за да уважат 50 – годишният юбилей на Камата. За да се покрият високите изисквания при настаняването на такъв тип гости, организаторите избраха столичният хотел Хилтън. ВИП гостите, сред които са и висши футболни чиновници ще бъдат настанени при ексклузивни условия. Сред потвърдилите участие във футболното шоу са Роналдиньо, Дейвид Бекъм, Роберто Баджо, Алесандро Дел Пиеро, Роберто Карлос, Лотар Матеус, бившите национали Димитър Бербатов и Мартин Петров, тима от световното в САЩ през 1994г., бивши съотборници от Барселона и много други.

За комфорта на гостите в Хилтън ще се грижи екип от професионалисти, които имат дългогодишен опит с работата със знаменитости. Традиционно гостуващите звезди в България избират хотела не само заради отличната репутация, която стои зад световния бранд, но и заради спокойствието и безкомпромисния лукс, с който е известен столичния хотел. Спортният комплекс и спа центърът на хотела са готови за кондиционната тренировка на двата отбора преди бенефисният мач.

Очаква се след шоуто на стадион „Васил Левски“ участниците и гостите на Стоичков да бъдат поканени за специален коктейл в Хилтън. Спазвайки строгата си политика за конфиденциалност, от хотела се отказаха коментар за събитието. Предварителната информация, с която разполагаме е, че футболните легенди ще пробват основно български вина и ракии, като менюто е отдавна уточнено и отговаря на всички критерий за гурме кухня. Стремежът на мениджмънта на хотела е гостите да се чувстват комфортно и нищо да не им липсва.