Първият албум на шармантното суинг трио, съставено от Андрония Попова - Рони, Десислава Андонова - Деси и Вера Шандел - Sentimental Swingers е готов.

Той се казва Cradle of Love и ще бъде представен с премиера в Sofia Live Club на 25-ти април. Седмица по-рано, на 18-ти април, Sentimental Swingers ще гостуват с Cradle of Love предпремиерно в Пловдив, в клуб Библиотеката. Това е и първото им голямо шоу в Града на тепетата.

Cradle of Love се появява четири години след първия лайф на Sentimental Swingers и след два издадени сингъла - Unemployed lovers от 2012 г. и Life Is An Eternal Swing от есента на 2014 г.



Днес първият им албум е вече факт, благодарение и на подкрепата на Музикаутор. Cradle of Love включва 11 песни - 9 авторски и 2 на големия композитор от миналото - Йосиф Цанков, част от текстовете са на Златна Костова - виртуозен преводач (“Приятели”, “Женени с деца”, “Ало! Ало!”), журналист и поет, на Марий Росен, който преди броени дни спечели “ИКАР” за режисурата на спектакъла си “Влиянието на гама-лъчите върху лунните невени”, на Андре Шандел и на Асен Разцветников (“Недей тъгува”). Всички композиции в Cradle of Love Sentimental Swingers записват с изключителните музиканти от Михаил Йосифов секстет и Михаил Вл. Йосифов - китара, които неизменно ги съпътсват на сцената от тяхното създаване до днес.

Cradle of Love се появява месец след затворената прожекция на филма Life Is An Eternal Swing в рамките на София Филм Фест 2015. Режисьор на лентата е белгиецът Андре Шандел, а между главните действащи лица са Рони, Деси и Вера.