„Извън рамките” (ИК „Сиела”) е нестандартна книга за оцветяване, която предлага над 100 творби на съвременното изкуство, дело на известни дизайнери, аниматори, създатели на видеоигри, фотографи, улични артисти, музиканти и художници.

С нетрадиционно големия си формат – А4, изданието напомня албум със съвременно изкуство, който не просто ви кара да мислите извън рамките, но и дава възможност да преобразите творбите на световно признати артисти през вашата творческа призма.
Какво е общото между Лейди AIKO, работила с Луи Вюитон, дизайнерът Шепърд Феъри, който е създател на култовия плакат

„Надежда”, вдъхновен от кампанията за президент на Барак Обама, Hello Kitty и художника Райън Макгинес, чиито творби са в колекциите на „Метрополитън” и на Музея на модерното изкуство в Ню Йорк?

Отговорът може да ви се стори малко странен, но творби на всички тях, както и на още редица популярни дизайнери, художници, аниматори, създатели на видеоигри, музиканти, фотографи и улични артисти са публикувани в книгата за оцветяване „Извън рамките”. Изданието съдържа всевъзможни изображения и детайли за оцветяване – от дъги, птици, динозаври, кристали, гъбки и цветя до коли, чудовища, роботи, черепи и дори... индиански маски. За да разчупи стереотипа за книга за оцветяване, кураторът на „Извън рамките” Сури Хонг-Порета е предоставила допълнително поле за изява – книгата позволява да сътворите собствена картина от пиксели, да си направите хартиени очила и да вдъхнете живот на космическа битка.

„Извън рамките”, която съдържа над 100 творби на съвременното изкуство, е нещо повече от книга за оцветяване. Това е своеобразен албум със съвременно изкуство, който запознава с различни стилове в модерното изкуство – от графити до сюрреализъм – и дава възможност да научите повече за света на модерното изкуство, като последвате линковете към сайтовете на някои от най-уважаваните модерни, градски, алтернативни и ъндърграунд творци от последните години. Големият формат (А4) позволява всяка картина за оцветяване да бъде изрязана и сложена в рамка, за да запазите своята гледна точка към творбите и да демонстрирате на показ личния си вкус.

„Извън рамките” е подходяща за любителите на съвременното градско изкуство, на анимацията, на графитите и на видеоигрите. В книгата са предвидени и няколко празни страници – в случай, че се вдъхновите и решите да създадете собствено произведение на модерното изкуство без чужда помощ.