Срещу Шон "Диди" Комбс е заведено дело от бившата му готвачка Синди Руеда за сексуален тормоз и неплащане на допълнителни часове труд.

Бившата готвачка на рапъра настоява да получи обезщетение, чиято стойност не се уточнява, предаде ФП.

Пи Диди отхвърля обвиненията й.

В представените пред лосанджелиски съд документи се казва, че рапърът поискал от готвачката си да поднесе ястия и леки закуски за него и гостите му, докато правят секс или веднага след това.

Руеда твърди, че поне в един от случаите Диди я повикал, за да му сервира хапване, след като току-що е правил секс, и се обърнал към нея с неприлични думи.

В друг случай мъж, поканен от рапъра, се появил чисто гол в кухнята, докато Руеда готвела, и й казал да се полюбува на гениталиите му, след като е правил секс с жена, която също била поканена в дома на Комбс.

"Става въпрос за фриволно обвинение от бивша служителка, която бе уволнена от Шон "Диди" Комбс", заяви негов говорител.

Рапърът я уволнил миналата година, след като тя била обвинена в кражба. Синди задигнала часовник, който друга негова служителка намерила изхвърлен на боклука.

Бившата готвачка получавала 150 долара дневно, но понякога имала допълнителни часове труд или се налагало да пътува заедно с рапъра.

След като издаде няколко успешни албума през 90-те години на миналия век, Диди стана известен бизнесмен в сектора на модата и алкохолните напитки.

Според "Форбс" богатството му възлиза на 750 милиона долара. Повечето от доходите му са свързани с търговска дейност, по-специално с дистрибуция на френската водка "Сирок" в САЩ.

Той допринесе за лансиране на кариерите на Мери Джей Блайдж, Ъшър и Лил Ким.