Специалистът по видеосигурност Даниела Енева напусна гладиаторската арена на MasterChef във вторник. Кулинарката сподели пред Деси и Сашо, че е фен на MasterChef още от първия му сезон, но в началото не се е осмелила да кандидатства, защото за нея участниците са били хора, които приготвят супер сложни и смели рецепти. Продължила да следи изданията през годините, постепенно натрупвала самочувствие, а преди 2 години обещала на свой близък, че и тя ще се включи в приключението на добрия вкус.

Сега, когато дъщеря й е на 2 години, тя е спазила думата си без колебание. Даниела разказа, че готви на малката и тъй като е свръхзадоволена, става и свръх претенциозна. Докато само преди година дъщеря й е закусвала агнешко с грах, в момента Дани се чувства като „сапьор в кухнята“. Приготвя й изцяло домашна храна, с домашни продукти от градината. Тази философия е наследила от баба си, която е отделяла много време на децата и е давала воля на творческите им напъни. Първият й спомен е от 5-годишна възраст и една месеница, с която се е гордяла в целия квартал. В последствие разбрала, че не е приготвила тутманика съвсем сама, но окуражаването на близките й е било решаващо за последващата й любов към храната.


Своята хладнокръвност и решителност Дани обяснява с динамичното си ежедневие и факта, че отглежда сама детето си. Старае се да не губи самообладание, а да дава максималните грижи и внимание на малката. Пред зрителите на bTV тя разказа и историята на своята татуировка – кухненска бъркалка. За Даниела това е най-съвършеният кулинарен инструмент, който може да се използва за всичко. И си е дала сметка, че е приготвила всяка рецепта в MasterChef с негово участие – без изключение. В татуировката е вложена и много символика – цветовете представляват четирите елемента – вода, въздух, земя и огън.