Единствената жена в студиото на MasterChef Силвена Роу е луд шеф на суперхраните, при това не познатите у нас чия и авокадо, а южноамериканските асаи и макуито. „Аз имам много стриктен ритуал относно закуската, но и относно всичко съм много стриктна. Закуската ми винаги е свързана с един много висок енергиен заряд. Не обичам тежки закуски, много рядко ям яйца. Аз съм почти веганка и по принцип избягвам млечни продукти и захарта”, обясни в интервю готвачката пред Би Ти Ви.

„Има два вида супер храни, едните са такива като сладкия картоф, спанака, авокадото, киселото зеле, но другата супер храна е много, много по-силна, много по-властна и просто тя е суперхрана, която променя някои генетични елементи от нашия живот. Това са суперхраните на древните ацтеки като асаи”, изуми Роу. Hotnews.bg проучи, че става дума за плод от палмовото дърво асаи, който прилича на грозде, но има вкус на малини и орех едновременно. Готвачката залага още на зеления чай от Япония мачата и макуито, което друг вид боровинка пак от Южна Америка. Топ кулинарката в журито на MasterChef вярва, че благодарение на суперхраните могат да се неутрализират всички признаци на възрастта - не само външния вид и блясъка, но и енергията, здравето на тялото.

Затова една от любимите й рецепти е базирана на семето на чия, което съдържа повече желязо от спанака, повече антиоксиданти от сините боровинки и повече витамин С от лимон. Но е като пясък - няма вкус. Chef Роу препоръча на зрителите да го накиснат в кокосово или бадемово мляко за 3 часа или една нощ. Когато набъбне, към него се прибавя 1 с.л. пудра от драконов плод, гарнира се с пресени плодове. Може да се гарнира с крем от кокос, ядливи цветя, за да нахраним и зрението си и завършва с ядки.

Силвена Роу призна, че живее, за да променя живота на хората чрез начина на хранене. Най-близкия пример е нейният съпруг, който, благодарение на създадената от нея диета и спорт, е успял да регулира кръвното си налягане. На експертизата й разчитата също двамата й синове, майка й, клиентите в ресторанта й в Дубай, както и много кралски особи. Тя отговоря за цялото меню на семейството на шейха, което от една година се храни с веган ястия.