Утре по bTV 21 хоби-готвачи ще трябва да защитят престилката, която може да ги отведе до голямата награда от 100 000 лева и престижната титла MasterChef на България. Chef Андре Токев, Chef Петър Михалчев и Chef Силвена Роу ще ги предизвикат в първата битка за оцеляване на арената на шоуто на добрия вкус, тъй като са раздали повече „входни билети“, отколкото трябва. Амбицирани, завладени от емоциите и решени да стигнат до финала, кулинарните ентусиасти ще бъдат разделени в три групи по 7 души, за да може всеки от тях да се представи в най-добрата светлина.


Експертното жури ще предложи четири алтернативи на първата група хоби-готвачи. Те ще трябва да се разберат помежду си за 30 секунди с коя символична природна стихия искат да покажат потенциала си – земя, въздух, огън или вода. За всяка следваща група изборът ще е все по-ограничен, а времето да сътворят „шедьовър в чиния“ ще остава същото – 60 минути.


Под кутиите се крият люти чушки, гъби и сладководната риба сом и пъдпъдъци, които трябва да се превърнат в „главен герой“ в рецептите на гладиаторите. Chef Андре Токев, Chef Петър Михалчев и Chef Силвена Роу ще очертаят възможностите и рисковете при всеки продукт. Чия престилка ще изяде сомът, кой ще изгори от лютите чушки, за кого гъбите ще се окажат фатални и чии шансове ще отлетят с пъдпъдъците? 16 хоби-готвачи ще се заявят като най-добрите още в първото предизвикателство на добрия вкус и ще продължат, а пет ще отпаднат преди началото на най-интересното.