- На пръв поглед имате всичко, от което се нуждае модерния мъж - на 32 сте, а вече с 22-годишен стаж на сцената, женен сте, с дете. Какво ви липсва?

- Доволен съм от живота си. В последните години ми липсваше конкуренцията в професионален план. Сега се радвам, че напоследък се появиха и други изпълнители.

- От работа намирате ли време за сина си Крис?


- Станах много по-организиран, защото хората на изкуството сме по-отнесени. Децата те променят - ставаш по-мъдър. Не е хубаво аз да го казвам, но мисля, че съм добър баща. Отделям всяко свободно време за семейството. Разхождам го в парка и майките се обръщат след нас.

- А съпругата ви Мария как реагира?

- Тя е моето момиче, за което давам всичко. С нея се чувствам по-силен.

- Ревнувате ли се? Преди време и вие целувахте фенки на сцената, както Енрике Иглесиас на концерта си в България.


- Бях го забравил. Но това е част от професията. Иначе не се ревнуваме. Мария е открит човек и, ако нещо не й харесва, ми го казва веднага.

- С какво ви грабна Мария?

- Когато я видях за първи път, си казах - ако някога бъде моя, ще се оженя за нея. Когато се запознахме, бях много разхайтен. Отне ми цяла година, докато я накарам да излезем. Но точно това ми хареса в нея. Тя не се повлия на суетното изкушение, че съм известен.

- Мария не се е трогнала, че сте известен. А как реагира синът ви, когато ви види по телевизията?

- О, веднага ме познава. И започва едно “та-та, та-та”. А когато съм до него, му е много странно - поглежда ме, след това поглежда към телевизора и не разбира защо съм и на двете места едновременно. Иначе има афинитет към музиката. А направо полудява, когато слуша новия ми албум “Невидим”.

- Разкажете за него.

- В албума има много потенциални хитове. “Невидим” е с много модерно звучене, но в същото време съм запазил и стила си - има любовни парчета. Мастериран е в Щатите от Брайън Гарднър, който е работил с Майкъл Джексън, Мадона. Радвам се и на сътрудничеството с “24 часа”, благодарение на весника “Невидим” ще стигне по-бързо до хората. От понеделник ще се продава и по реповете на промоционалната цена от 6,90 лева.

- Израснахте в семейство на музиканти, как се доказахте?

- Трудно. Родителите ми винаги са ме критикували. Никога не съм бил гален с перце. Понякога много ме е боляло. Но съм благодарен за тези моменти - правят те човек. Дълги години ме свързваха с родителите ми.

- А сега е обратното?


- Да, даже има случка с катаджии как спират баща ми. И се чудят откъде го познават, докато единият казал: “Ей, това е бащата на Графа.” Той много се радва и се гордее с мен.

- Родителите ви бяха много активни в зората на демокрацията. Коментирате ли сегашната политици?

- Следя нещата. Винаги се възползвам от правото си да гласувам.

- Какво не бихте искали да завари детето ви тук, в България?


- Всеки ден си мисля за тези неща. И в предишната образователна система имаше бъгове, но сега според мен е пълна анархия. Ако има възможност синът ми да учи навън, ще го подкрепя, въпреки че на мен като баща ще ми е много тежко.

- В началото на годината ви обвиниха, че сте изпели парите на баща си. И че не декларирате доходите си.

- Не съм злопаметен човек. Тогава много се ядосах, защото в крайна сметка аз съм съвестен данъкоплатец. Имам и звукозаписна компания. И когато излезе нещо, което не е проверено, се дразня. Беше ми неприятно. Но всяко чудо за три дни.

- Какво мислите за шума около изгорелите архиви на Концертна дирекция. И пенсиите на звездите от естрадата?


-Голяма идиотщина е. И моите родители са потърпевши. Това са все хора, които са дали нещо на страната. Разбира се, хората не трябва да се разделят по този начин. Като цяло пенсионерите в България живеят в голяма бедност и това е много болно.