В разгара на есенното си турне Влади Ампов-Графа ще вмъкне четири концерта в САЩ.

Първата си среща с феновете отвъд Атлантика хитмейкърът ще направи през октомври в компанията на Михаела Филева, Вензи и двама бойни другари от бенда си – Борислав Бояджиев – DJ Борче (барабани) и Венци Трифонов (арменски дудук, саксофон).

„Ще посетим Сиатъл, Чикаго и Лас Вегас. Това е отправната ни точка за по-мащабна обиколка в бъдеще. Ще бъдем там за седмица и после се връщаме, за да продължим с концертите у нас. До сега не съм бил в Америка и ми е супер любопитно да видя реакцията на хората за новите ни неща.“, сподели за „Монитор“ Влади.

Предстоящият му звуков десант из страната отново ще пренесе духа на историческия концерт в „Арена Армеец“ и ще създаде усещане за празник сред публика във възрастов диапазон от 5 до 70 години. Колко експлозивни могат да бъдат „Домино“ и „Вълк единак“ в аранжименти близки до индъстриъл метъла, и как се разкопчават сутиени от разстояние с „Безумно искам те“ в боса-нова опаковка, ще разберат феновете в Стара Загора, Русе, Благоевград, Велико Търново и Добрич. Освен класики като „Крадена любов“, „Ако има рай“ и „Чуваш ли“ в сетлиста ще влезе и „Май си известен“, в което глас отпуска и специалистът по усмихване на утрото от радио ефира
Митко Павлов.

Песента е включена в албума „Невидим“(2010 г), но Влади реши да експлоатира фънки груув потенциала й едва сега.

„Тогава това, което ни инспирира с Митака, бяха търсачите на бърза слава. Хората, които ставаха известни с това, че са известни. Седем години по-късно това продължава да се случва, особено със скока във влиянието на социалните мрежи всякакви образи стават популярни. Дори с присмех да е, пак изпълзяват от анонимност. Песента е забавна, гъмжи от ирония и още повече самоирония, и никой не би трябвало да се обижда от нея.“, обяснява Графа.

Лирик видеото, което подсилва фрази като „не вечерям вкъщи, ходя само по коктейли“ и титли като „дъвка-надувка“, е дело на Иван Краев. Влади и Митко редят стихове по адрес на медийните балони с претенция за изключителна важност върху анимирани тела в стилистиката на култовия сериал „Саут парк“, но с реалните си лица.

Междувременно Графа започна работа и върху нови парчета. „Лека полека развивам идеите за нов албум, който се надявам да реализирам в близко бъдеще, защото цялата случка в „Арена Армеец“ и концертите след това ми дадоха стимул да правя нова музика.“, откровен е хитмейкърът.

КЪДЕ И КОГА
19 септември – Добрич, Летен театър
20 септември – Русе, Летен театър
18 октомври – Стара Загора, Спортна зала
19 октомври – Велико Търново, ДКС „Васил Левски“
24 октомври – Благоевград, зала „Скаптопара“