Двадесет и пет – толкова е броят на песните, с които Влади Ампов-Графа ще добави своята нова, напълно автономна глава в историята на съвременната БГ музика.

Това ще се случи на 6 април в „Арена Армеец”, а билетите за шоуто се топят като знанията на плеймейтка в час по география. Ето защо в мрежата на eventim.bg в петък ще бъдат пуснати допълнителен брой седящи места.

Визуалният проект за сцената е завършен, а като истински перфекционист Графа вече е записал и целия концертен сетлист, за да улови цялата емоционална палитра в звученето и да коригира някои щрихи в процеса на репетиция с бенда. „Оказа се, че имам 12 албума”, намигва самоиронично Влади.

”За това на места ще влизат по две песни в една, иначе ще стане безсмислено дълго цялото нещо. Парчетата са подредени с връзка помежду си.

Има емоционална градация на базата на опита от програмата ми на живо през последните години, виждайки хората на какво най-много избухват. За всяка песен в главата ми изникват картини, които предавам на екипа и те оживяват като част от визуалното оформление. Това е първият проект, в който се включвам изцяло и дирижирам на идейно ниво. Искам да си го направя точно както го чувствам”, споделя за „Монитор” артистът.

В рамките на събитието ще прозвучат повечето песни от „Моменти”, сред които едноименният хит, Drama Queen, “Домино” и „Инстинкт”. В „Арена Армеец” ще бъде и премиерата на две парчета, които Влади никога не е пял на живо досега - „Километри” и „Може би аз, може би ти”. Като творец, които е изкарал по-голямата част от съзнателния си живот на сцена, той има притеснителен брой златни хитове за възрастта си. Сред тях са „Невидим” и баладата, след чиято сила ще имаме нужда от резервна риза, понеже ще скъсаме една от удоволствие - „Ако има рай”.

"Ще има много изненади в аранжиментите на песните, но идеята е да не звучи претенциозно, а близко до хората, за да могат да усетят музиката ми на 100%", казва той. В сетлиста ще влязат и композиции, които Влади е изпълнявал изключително рядко през годините.

Гърбът му на сцената ще пазят Борислав Бояджиев-Борче (барабани), Краси Тодоров (Jeremy?, пиано), Александър Обретенов (D2, бас), Венци Трифонов (арменски дудук, саксофон), Васил Крумов (китари) и Мирослав Иванов (китари). Малката музикална армия на Влади ще набъбне още с вокално трио LaTiDa, симфониците от „Софийски солисти” и брас секция

Първият специален гост, обявен за момента, е Поли Генова, с която Графа направи поредната си чарт инвазия със „Слухове”. „Ще има много пунктове за мърчандайз в залата. Ще пуснем едни специални тишърти, шапки с нов дизайн, както и различни аксесоари. Ще има и нов тираж на „Моменти”, тъй като първият се изчерпа. Ще се продават и копия от „Невидим”, който също е разпродаден в мрежата. Преди шоуто ще пусна в социалните мрежи визуален списък с това какво ще е достъпно като мърчандайз”, казва Влади. От февруари той започва интензивни репетиции с групата си, а от няколко месеца ходи на физически и вокални тренировки, за да е максимално готов за най-голямото приключение в кариерата си до момента.