Владимир Ампов-Графа направи общ клип с баща си - известния композитор и текстописец Кирил Ампов. Така 30 години след като заедно пееха „Мама, татко и аз“ баща и син Ампови пак са с общ проект и това е новото видео на Графа към песента „Изкуствен елемент“. Новата версия на песента влезе в последния албум на Влади Ампов „Страничен наблюдател“.

"Тя търпеливо дочака своето време. Текстът е по-актуален от всякога!“, написа музикантът. Емоционалното видео е дело на Павлин Иванов Bashmotion, който прави повечето клипове не само на Графа, но и на много от музикалния ни хай-лайф. Главна роля в сюжета е отредена на актьора Дани Ангелов, а към него се присъединяват колегите му Боряна Ангелова, Стоян Колев, Траян Велев. Специално място е отредено за патриарха на фамилия Ампови – Кирил Ампов, който този път влиза в ролята на безмълвен герой. Графа специално благодари на баща си, "който с участието си даде смисъл и завършеност на целия проект".

Историята на „Изкуствен елемент“ започва през 2006 г., когато Влади Ампов издава албума „Честно в очи“ и прави първото си национално турне. Песента обаче не е издадена като сингъл независимо, че за почитателите му е една от най-любимите. През 2019 г. Графа включва нова версия на „Изкуствен елемент“ в албума си „Страничен наблюдател“, а времето на изолация вдъхновява него и режисьора да създадат видеото към нея.

"Бледият бездомник минава покрай тебе и без думи просто ти показва колко болка и тъга се е събрала в душите на хората без вяра", пее Графа. "Когато срещнеш неговия поглед, искаш да не си го забелязвал. Нямаш сила да попиташ какво изпитва и от него бързаш да избягаш", се пее още в песента.