Владимир Ампов - Графа, който е ментор в новия сезон на "Гласът на България" не крие намерението си след финала на шоуто да лансира някои от талантите.

"Хората възприемат моето име като продуцент на Монте мюзик, но всъщност ние сме двама в тази компания. Цялото това нещо не е възможно да се случва от един човек, екип сме. Магдалена Сотирова е мой съдружник. С нея изчакваме до последно да видим реакциите на хората, защото това е много важно в един формат. Искаме да видим и как ще гласуват хората на финал, защото едно е ние да харесваме нещо, съвсем друго е публиката да го приеме. На този етап не мога да дам отговор дали въобще ще продуцираме някого" - казва той пред "Шоу".

Музикантът и продуцент споделя, че би предложил договор на участник от някой от конкурентните отбори и обяснява:

"Участвайки в това шоу, победата ми не е на всяка цена. Разбира се, спортсменската злоба се обажда, но бих се радвал на победата на всеки от колегите. Бих предложил договор дори на някого, който не е стигнал до полуфиналите. Имаме такива примери с наши артисти. Продуцирането на изпълнители е съвсем различно от печеленето на конкурси".
Въпреки многото талантливи млади изпълнители и интересни гласове, той е категоричен че има един участник, който е сензацията този сезон.

"Безспорно сензацията в момента е Никола и то се очакваше, защото е нещо различно и неочаквано. За ден и половина изпълнението му направи 200 000 гледания в интернет платформите. За мен интересен е и дуетът от първия епизод, както и всички от моя отбор. Трудно е да не се обръщаме на хората, защото и те пеят много добре. Това е особеното на този формат, защото се появиха много талантливи хора и няма как да се обърнем на всички. Много хора не успяха да минат напред, но не защото не са добри – много малко не им достигна. Беше трудно да отсеем най-добрите" - казва менторът.

Наскоро Графа изненада меломаните с решението си да издаде албума си "Моменти" и на винилова плоча.

"Забелязвам в последно време, че в световен мащаб има вдигане на продажбите на винил и плочи. В България също млади хора започват да си купуват грамофони и да слушат плочи. Това е феномен, но явно плочите връщат хората към романтиката и добавя стойност към музиката. Ние сме поръчали лимитиран тираж, защото все пак не е толкова голям пазарът" - разказва той.
Мнозина са на мнение, че в последно време има завръщане към хубавата българска поп музика и като че ли попфолкът даде крачка назад.

"Попфолкът си има своето място, не мога да давам оценки дали е отишъл назад или напред. За мен е важно, че поп музиката като цяло има развитие. Ние като компания се стремим тя да е още по-качествена. Хората имат алтернатива. Нашата компания има собствен стил на пазара" - подчертава музикантът.

Разкрива, че основната причина, заради която е решил да създаде собствена музикална компания, е да направи следваща крачка в развитието си.

"Аз бях артист на „Жокер медия” дълги години и съм им благодарен за всичко, което направиха за мен. Сега съм от другата страна – на продуцент, и виждам колко трудна задача е това. Нужни са средства, усилия, идеи, надежди, които влагаш във всеки един изпълнител. В един момент реших за себе си, че искам да направя следващата крачка и предложих на Маги да създадем компанията. Причината е, че искахме да променим нещо и успяхме да го направим" - обяснява той.

Твърди, че със Саня Армутлиева и изпълнителите от нейния каталог нямат търкания.

"Напротив, ние сме в прекрасни бизнес отношения. Наскоро излезе общата песен на Павел и Венци Венц с Михаела Филева. Тя още е съавтор на текста „Стъпка напред” на Михаела Маринова. Ние си партнираме. Преди години те ползваха услугите на нашето студио. Колеги сме и се уважаваме. Колкото повече хубава българска музика се произвежда, толкова е по-добре за всички" - подчертава Графа.