Грандиозен провал очаква концерта на Глория! Спешни мерки предприемат певицата и екипът й, за да напълнят зала 1 на НДК на 30 септември, за когато Гло е обявила тържественото отпразнуване на 20-годишния си юбилей на сцената.

Въпреки огромната реклама на събитието във ведомствените чалга медии интересът към него клони към нула. Макар че цените на билетите са скандално евтини – в порядъка на 6 и 8 лева, никой не купува от тях, пише „Всеки ден“.

„Пълна трагедия е! Досега са продадени едва 850 билета, а залата е с капацитет 3800 седящи места. Най-вероятно повече от половината места ще останат празни“, разкрива колежка на русенката от „Пайнер“, където провалът на Глория е най-обсъжданата тема в последните дни. Босът на чалга гиганта Митко Димитров доволен потривал ръце от фиаското на доскорошната си любимка, с която напоследък са в обтегнати отношения. Певицата организира шоуто сама, без подкрепата на „Пайнер“.



В гилдията се коментира, че очевидно чалгаджийката е очаквала слаб интерес към събитието, след като е пуснала толкова обидно евтини билети. Дори билетите за квартален провинциален цирк с 2-3 проскубани лами на манежа и подпийнал фокусник струват повече пари. Учудващ е фактът обаче, че въпреки ниската им цена интерес от страна на публиката липсва. Единствено най-запалените фенове на Глория са се сдобили вече с ценните хартийки, но техният брой е достатъчен колкото да се напълни един-единствен сектор в публиката на зала 1 на НДК.

Върлите почитатели на чалга дивата обаче са се организирали да викат куцо, кьораво и сакато, за да напълнят залата, и сами изкупували евтините билети. Запознати обаче разказват, че проблемът не бил в цената на билета, а в това някой да седне в залата и да пляска на шлагерните чалга хитове на Глория. Нейни познати купували по 50-100 билета с номинал 6 лева, но трудно намирали желаещи да аплодират самопровъзгласилата се за прима на фолка.



„Глория мечтае за концерт, на който феновете й да изпаднат в екстаз от вълнение, но вече малцина се вълнуват от творчеството й. Дъщеря й Симона е започнала да агитира в интернет и е обещала да доведе поне стотина души“, разказват в бранша.