Спомени, споделени мигове, истински истории, добра компания и  най-старият шотландски семеен бленд.

Сигурно вече се досетихте, че става дума за Grant’s True Tales – поредицата от събития, в която известни и неизвестни хора разказват за паметните случки в живота си.

На чаша качествен скоч всеки отваря душата си и споделя своите най-съкровени мигове, някой смешни, други тъжни, трети толкова невероятни, че за малко да се усъмните в това, че са истински.

Точно такива истории чуха гостите на Sofia Live Club на 20-ти ноември от любимите на публиката Захари Бахаров, Владо Карамазов, Теодора Духовникова и Юлиан Вергов. 

Изборът на разказвачи не е случаен. Актьорите, които не само си партнират на сцената, а и в живота си са близки приятели, много лесно преобразиха атмосферата и стопиха границата между тях и публиката. Всички истински се забавляваха с историите им за първи любовни трепети, близки срещи със смъртта, невероятни пътешествия, абсурдни случки с холивудски звезди.

Главен герои на събитието беше уискито, което се ля в изобилие. Развърза езика както на актьорите, така и на публиката. Всеки престрашил се да разкаже история получи бутилка Grant’s. Един късметлия дори си тръгна с каса уиски.

Повече за качествата на скоча разказа посланикът на марката Grant’s за България – Калоян Александров. Благодарение на него всеки избра своя любим вкус.

Grant’s Family Reserve (червен етикет) е уиски надарено с мек меден вкус и допада на класически настроените хора. Специфичното при Grant’s Sherry Cask (зелен етикет) е, че отлежава в бъчви от испанско шери, от където идва и ароматът на стафиди и канела. Grant’s Ale Cask (син етикет) е единственото уиски в света, което отлежава допълнително в бъчви от тъмна бира. To се отличава с елегантен мирис на крем брюле и нежен малцов вкус, продължителен и гладък завършек с ноти на свежи плодове.

Благодарение на този богат, дълбок и меден вкус, за последните три години Grant’s спечели над 50 медала на престижни конкурси. Производството започва преди 125 години в Шотландия. Оттогава до днес – вече пет поколения, фамилия Грант влагат  любов, старание и упорита работа, за да запазят традициите на десилетията. Наследниците на основателя – Уилям Грант не си позволяват да правият компромис с качеството на вкуса и рецептата. Може да се убедите в това, само след като отпиете. Историята на уискито продължава да се пише включително и сега.

Многобройните спечелени медали са признание за майсторството на „Уилям Грант и Синове” в приготвянето на уиски. Компанията получи наградата Гранд Спирит Мастър и Скоч Уиски Мастър на конкурсите Спиритс Мастърс 2012.

Това стана на тазгодишния конкурс Спиритс Мастърс, изключително престижно състезание за напитки, организирано от „Дъ Спирит Бизнес” (The Spirit Business).  Списанието за напитки е единственото международно търговско издание, посветено изцяло на алкохолната индустрия и е водеща институция на глобалния пазар.

Постигайки  най-високи резултати, Уилям Грант  и Синове донесе вкъщи общо 28 медала, включително 7 големи награди (Мастърс) за всички марки, включително 15-годишното  Гленфидих Дистилъри Едишън (Glenfiddich Distillery Edition 15 Year Old) и Балвени Дабъл Ууд (The Balvenie DoubleWood).

Скоч Уиски  Мастър бързо се превръща в едно от най-уважаваните и популярни състезания за анонимна дегустация в отрасъла, като привлича продукти от водещи марки от целия свят. Тази година в конкурса участваха 149 продукта.

Майстор Дестилерът на компанията Брайън Кинсман коментира във връзка с този успех: „Изключително сме удовлетворени и за нас е чест, че спечелихме най-престижните награди Гранд Спиритс Мастър и Скоч Уиски Гранд Мастър. Уменията и отдадеността, които влагаме в производството на нашите видове уиски се въплъщават в спечелените медали. А да получим признание от нашите колеги и фирмите в бранша прави наградата още по-специална за нас.

Освен големите награди на The Spirits Business фирмата е печелила също и наградата за Дистилерия на годината от Международното състезание за спиртни напитки (ISC) и Международното състезание за вино и спиртни напитки (IWSC) безпрецедентните девет пъти, а марката Гленфидих е получила повече медали за качеството на алкохола от всяко друго едномалцово уиски, което го прави най-любимия и най-награждавания едномалцов скоч в света.

Вижте всички снимки от събитието тук:

Grant’s True Tales в Sofia Live Club с истинските истории на Захари Бахаров, Владо Карамазов, Теодора Духовникова и Юлиан Вергов