Най-добрият ни тенисист Григор Димитров победи със 7:5, 6:3 бившия №3 в света Николай Давиденко (Русия) и се класира за четвъртфиналите на турнира в Ротердам  (1 575 875 евро).

Двубоят в Ротердам беше първи мач между 21-годишният Григор и 10 лета по-възрастният от него Давиденко, който се намира под номер 37 в световната ранглиста.

След 11 поредни гейма, в които винаги сервиращият печелеше своето подаване, Гришо водеше с 6:5 и всичко сочеше, че първият сет отива към тайбрек.Тогава обаче Григор стигна до 30-40 и при единствения си шанс успя да затвори сета със 7:5, правейки пробив в последния възможен момент.

Загубата на първата част свали тонуса на Давиденко. Нещата за Димитров станаха по-лесно и хасковлията в типичния си атрактивен стил наказа съперника със 6:3 във втория сет.

Следващият съперник на българина ще бъде определен след изиграването на мача между партньора му на двойки Маркос Багдатис и французина Ришар Гаске, който ще се изиграе в четвъртък. По програма четвъртфиналът на Григор ще се проведе в петък.

"Беше труден мач срещу един много опитен съперник. Доволен съм, че продължавам напред. Атмосферата в Ротердам е невероятна", коментира първата ни ракета секунди след двубоя.