Григор Димитров е скаран жестоко с бащата на Мария Шарапова.

Татко Юрий е известен като истински цербер, който не спира да критикува хората около себе си. Гневът му не подмина и нашето момче.

Двамата се сдърпали при последната им среща и от тогава не си говорели. Гришо искал да изглади противоречията заради доброто на връзката му с Маша, но бесният Юрий не искал и да чува за него, пише ''Всеки ден''.

Всъщност Шарапов в началото одобрил връзката на дъщеря му с българина. Свирепият руснак се зарадвал, че Мария си е хванала млад, красив и богат мъж и даже я насърчавал да го ръчка по-скоро за сватба. По-късно обаче отношението му се променило. След като видял, че Димитров е ужасно харесван от жените и няколко колежки му се натискат здраво, казал на Маша да бяга далече. Разбира се, тя не го послушала и скандалите започнали. Шарапов почнал да се държи все по-студено с Григор, а 23-годишният хасковлия напразно се мъчел да му угоди и да му се хареса. Татко Юрий се притеснявал, защото щерка му е с четири години по-стара от Димитров и той щял да й бие шута за нещо по-свежо, когато мине 30-те. Маша напразно се мъчела да му обясни, че Григор е сериозен в отношението си към нея и няма намерение да я зарязва.

Шарапов не за първи път прави проблеми на дъщеря си като се меси в личния й живот. Преди години той нападна жестоко бившото й гадже Саша Вуячич. „Защо се хвана с този мухльо - баскетболиста?", изригна Юрий след няколко чаши водка, докато пътуваше със самолет заедно с Маша и словенеца. За лош късмет, Саша го чу и настъпи страшна олелия.

Докато беше треньор на Шарапова, пък ексцентричният руснак често бе глобяван заради нецензурни изрази. Знаейки за ужасния му характер, сега Маша се чуди как да оправи отношенията му с Гришо, за да не се стига до публични унижения и излагации.

*Мария с баща си Юри

Що се отнася до кариерата й обаче, нравът на баща й по-скоро й помага отколкото пречи. Той се обадил в началото на „Аустрелиън Оупън" след трудния успех над 150-ата в света Александра Панова. Така здраво й се накарал за слабата игра, че Мария решила, че в никакъв случай не трябва да го разочарова.

В последствие тя стигна до полуфинал, в който ще се изправи срещу Екатерина Макарова, а на четвъртфиналите не даде никакъв шанс на едно от новите лица в тениса - канадката Южени Бушар. Маша обещала на баща си да се раздава докрай на корта и нищо чудно желанието да го зарадва да й помогне да спечели титлата в Мелбърн. Другият полуфинал е между Серина Уилямс и младата американка Мадисън Кийс, който отстрани Винъс Уилямс.