Гаджето на Софи Маринова - Тодор Давидов-Гринго, е изнудвал бизнесмена от Айтос, за да спаси от фалит фолкпевицата, твърди версия на "България днес".Софка натрупала борчове за над 400 бона, показват документи в Търговския регистър. Макар и почти ежедневно да има участия, а хонорарите й да са сериозни, тя вече няколко години така и не може да си върне заемите.
Кредиторите са предприели стъпки за събиране на дължимата сума принудително, съдия-изпълнител е запорирал две фирми на певицата.От съобщенията става ясно, че към чалгаджийката има поне две претенции. Едната е от банка, на която певицата дължи 302 907 лева кредит, главница, лихви и глоби за забавяне и допълнителни 46 бона такси по дело и разноски към съдия-изпълнителя.

Отделно от това Софи не е върнала навреме и други 30 бона на фирма за бързи кредити. Заедно с адвокатските хонорари, съдебни такси и наказателни лихви към сумата се натрупват и други почти 30 хиляди лева, показват запорните съобщения, цитирани от изданието. Според юристи съвсем скоро предстои запор и на апартамента в София и къщата в Етрополе, притежавана от певицата. Според запознати процедурата по продажбата на жилището с площ 187 квадрата е възможно да започне до седмици.

Според изданието, Гринго започнал трескаво да търси пари, за да се разплати с кредиторите. В опит да се измъкнат от кризата Софка и Гринго решават да организират концерт в "Арена Армеец". Надеждите им са, че приходите от билети и спонсори ще стигнат, за да се върнат заемите.