Ракета №1 на България Григор Димитров се оказва въздух под налягане за световния тенис. Това показват резултатите от анкета сред 31 професионални тенисисти, които отговориха на нетрадиционни въпроси в навечерието на „Ролан Гарос".

В най-много от отговорите се посочва наш Гришо е най-надцененият тенисист в момента. Интересното е, че при жените със същия резултат първа е бившата на хасковлията Мария Шарапова, която не се състезава, след като бе хваната с допинг.

Гришо беше считан за наследник на големия Роджър Федерер и му се предвещаваше постоянно място в топ 10 на световната ранглиста. Вместо това нашият, който през лятото на 2014 г., стигна до осмата позиция, почна да се сгромолясва и сега е 36-и. Затова и не е чудно, че колегите на хасковлията вече го считат за твърде прехвален.

Димитров, който на 16 май стана на 25 години, в последно време се прочу със зверски издънки. След загубата на финала в Истанбул от аржентинеца Диего Шварцман и последвалото трошене на ракети, той отпадна още на стартовете на турнирите в Мадрид и Рим - съответно от испанеца Пабло Кареньо-Буста и немеца Александър Зверев.



На Гришо му предстои участие на втория за годината турнир от Големия шлем - „Ролан Гарос". Заради 36-ото си място в класирането той няма да е сред поставените в основната схема. Жребият за надпреварата в Париж е днес, а очевидно колегите на Григор вече не вярват той да постигне нещо голямо и му предричат поредно ранно отпадане.

Нюхът му към хубавите жени обаче за пореден път е оценен по достойнство. Първите три, класирани в анкетата за най-голяма красавица са Мария Шарапова (35,5%), Южени Бушар (12,9%) и Серина Уилямс (12, 7). Всеизвестно е, че и трите тенисистки са минали през леглото на българина. Според мнозина обаче именно влечението му към фустите му е изиграло лоша шега и е сринало кариерата му.

След като се насити на колежките си нашият скочи за още по-висока топка и заби попзвездата Никол Шерцингер. Мария Шарапова, която е със спрени права заради допинг, освен най-красива е и най-надценена, също като бившето си гадже Григор. В анкетата има и въпрос за това какъв ще е срокът на наказанието й заради употребата на мелдоний. 64,5 от гласувалите залагат на 1 година, 29 % смятат, че периодът ще е по-дълъг, а 6,5% са отговорили, че рускинята ще се отърве без санкция.

Източник: ''Всеки ден'', сн.: Getty Images/Guliver