Най-добрият български тенисист Григор Димитров си търси къща в Маями. Той използва свободното време покрай турнира, в който играе, за да огледа луксозни имения по източното крайбрежие на Щатите.

Гришо бил готов да се бръкне с около 1,5 милиона долара за новото си жилище и се допитал до популярния брокер Мария Марияна да му препоръча подходящо място. В Маями понастоящем живее великият български футболист Христо Стоичков със семейството си, а Гришо ще е вторият популярен нашенец от спорта.

Димитров се води жител на Монте Карло, но по-голямата част от времето си прекарва в Щатите. Досега обаче той нямаше жилище там, а се настаняваше при гаджетата си или на хотел. Гришо решил, че е време да си има собствен дом, а и преценил, че има пари да си го позволи. В последната класация на „Форбс" той зае 11-о място по богатство сред тенисистите със спечелени 7,8 милиона долара, от които 2,3 милиона от наградни фондове.

Общо от тенис досега е изкарал 5,7 милиона долара, но по-голяма част от приходите му идват от реклама. Очаква се при следващите изчисления през юни Гришо да се качи още в класацията с по-големи приходи, защото от началото на 2016 г. подобри нивото си на корта, пише Всеки ден. А връзката му с певицата Никол Шерцингер още повече вдигна рейтинга му.

Въпреки че печели доста и има възможност да си позволи къща за над милион долара, Димитров е далеч от парите и на сегашното, и на предишното си гадже. За Никол се знае, че може да изкара цял милион долара само за 45 минути! Това се е случило на концерт в Дубай през 2012 г., когато арабите й броили колосалната сума за няколко песнички. След това Шерцингер бе жури в американския „Х Фактор", където събра още милиони. Преди месец тя реши да вложи част от богатството си в имение за 3,7 милиона долара в Бевърли Хилс.

Гришо обаче сметнал, че е добре с любимата си да имат любовно гнездо и на запад, и на изток. Затова се решил да купи имот в Маями, макар и доста по-скромен от този на половинката си. За 1,5 милиона долара, колкото е решил да даде нашият, той може да се сдобие с имот на брега на океана с частен пристан за яхти, три спални, просторна градина и други екстри.

Преди да се хване с Никол, Димитров пак имаше възможност да живее в голям лукс благодарение на бившата си приятелка Мария Шарапова. Маша има имение за 3 милиона долара във Флорида и друго за 5 милиона долара в Калифорния. Рускинята, която бе хваната в употреба на допинг, досега бе най-добре печелещата спортистка в света, а само за последната година бе заработила 29,7 милиона долара.

Източник: slava.bg, сн.: Instagram