"Пожелай си нещо". Това написа върху стъклото на камерата Мария Шарапова след победата си над Слоун Стивънс на турнира в Рим в четвъртък вечерта.

Целият свят разбра за кого е посланието на руската суперзвезда. По същото време Григор Димитров чака да свърши мачът, за да отпразнуват само двамата неговия 22-ри рожден ден.

Голямата изненада на вечерта е оставена за самия финал. Григор Димитров е поискал ръката на Мария Шарапова и тя е приела да стане негова жена. Маша признала за това пред няколко свои приятелки, но новината бързо излязла извън кръга на посветените, пише ''България Днес''.

След като Мария поканила Григор да си пожелае нещо, мечтата й била българинът да поиска сватба. Това разкриват запознати с плановете на влюбената двойка. Точно това била целта на милото послание върху обектива на камерата.

Очаква се годежът да бъде обявен до края на годината. В свои интервюта Шарапова все по-често говори за живота си след тениса. Тя споделя, че мечтае да стане майка. Красивата рускиня изглежда е лудо влюбена в българския тенисист. Маша споделя, че той е "страстен във всичко, което прави. Както на корта, така й извън него".

Припомняме, че Шарапова наскоро направи доста щедър подарък на Григор - чисто ново "Порше Карера". Мария го спечели, след като победи на турнира в Щутгарт в края на април. "Не съм човек, който колекционира коли, но моят приятел е луд по автомобилите", заяви още тогава рускинята. В този момент двамата още криеха връзката си.

Маша и Гришо бяха разкрити след най-голямата победа на българина в досегашната му кариера. Димитров победи световният N1 Новак Джокович в Мадрид. Същата вечер хасковлията изведе гаджето си на разходка в испанската столица и двамата бяха заснети от папараци. Всички световни медии гръмнаха с новината, а сега с трепет очакват "следващото разиграване".

Припомняме:

Руската тенис звезда Мария Шарапова избяга от венчило със словенския тенисист Саша Вуячич. Очакваше се двамата да се оженят миналата година. Дори се споменаваше точна дата - 10 ноември 2012 г. Преди това Шарапова говореше охотно за подробности около церемонията, която така и не се състоя.

"Гледах по телевизията сватбата на принц Уилям и Кейт Мидълтън и тогава си помислих, че тяхното тържество е грандиозно - обясняваше Шарапова. - Харесах роклята на Кейт. Мисля нашата сватба със Саша да бъде в тесен кръг и доста по-скромна."

Шарапова и Вуячич се разделиха, без да обясняват подробности за своето решение. После започна романът на Маша и Григор.

*Шарапова избяга от Вуячич

Вижте фотогалерия:

Гришо и Маша разкриха връзката си