Григор Димитров се наложи да премине в оправдателен режим пред приятелката си Мария Шарапова.

Двамата се събраха в калифорнийския град Индиън Уелс, където участват в местния тенис турнир. Пътуването с автомобил от къщата на Маша в Манхатън до Индиън Уелс не е било от най-приятните за Григор, разкриват близки до двойката. Шарапова е бясна на Димитров заради флирта му със сексапилната канадка Южени Бушар в Мексико, а българинът е трябвало да се оправдава, че между двамата не е имало нищо.

*Южени и Григор

Шарапова сериозно се е ядосала заради снимките на Григор и Южени, които обиколиха света. Българинът и канадката лежаха един до друг на яхта, возиха се с хеликоптер, разхождаха се срамежливо усмихнати, а накрая се изкъпаха заедно в океана. Димитров се кълнял пред Маша, че това е било само шоу, а не флирт, както изглеждаше.

*Южени и Мария

За да омилостиви приятелката си, Димитров й е донесъл специален подарък от Акапулко, разкриват източниците. Гришо е взел за Шарапова специална кратунка - сувенир от растението гуахе, което е символ на мексиканския щат Гереро, където се намира Акапулко. Спечелената от Григор купа на турнира също е във формата на въпросната кратунка.

По всичко изглежда, че Григор и Мария ще преодолеят първата си криза в отношенията. В следващите седмици двамата ще са един до друг в САЩ заради турнирите, в които участват. След Индиън Уелс Димитров и Шарапова се отправят към Маями, щата Флорида. Там Шарапова има вила на брега на океана, където двамата ще отседнат, като романтичните им моменти са гарантирани, пише ''България Днес''.