Григор Димитров вече е милионер.

Тенисистът мина границата от спечелени 1 млн. долара от наградни фондове. С доброто си представяне в Бризбейн и заработените 41 540 долара Гришо закръгли сметката си на 1 026 294 долара, преди да се приспаднат данъци, научи "Всеки ден".

Освен това българинът скочи със 7 позиции в световната ранглиста, до рекордната за България 41-ва. Ако Гришо бе спечелил финала в Бризбейн щеше да се изкачи до №34 и в Мелбърн за първи път в кариерата си щеше да е сред поставените на турнир от Големия Шлем - заради отсъствието на Надал и Фиш щеше да е поставен под №32 в основната схема.

Гришо вече се подготвя за турнира в Сидни, където в първия кръг ще се изправи срещу Фабио Фонини. Мачът е утре около 8,00 часа сутринта. При успех хасковлията ще си осигури 7 550 долара от наградния фонд и 20 точки за световната ранглиста.

Най-добрата ни тенисистка Цветана Пиронкова също имаше поводи за радост. Цвети разби румънката Ирина-Камелия Бегу с 6:3 и 6:4 на турнира в Хобарт и в сряда ще играе на осминафиналите срещу Клара Закопалова или Тимеа Бабош. Пловдивчанката се изкачи с три места в световната ранглиста и вече е №31.