Григор Димитров си позволи лукс, за който повечето български мъже могат само да мечтаят. Живеещият в топлото дори през зимата Монте Карло спортист реши да украси елхата само по къси панталонки и бели чорапи. Неговото коледно дърво е доста голямо, затова Димитров използва стълба, за да стигне върха му. Там той постави прекрасен ангел.

В момента Димитров заема 19-ото място в световната ранглиста на АТР. 27-годишният хасковлия е с актив от 1835 точки, след като сезонът за водещите играчи приключи по-рано през месеца. Втората ракета на страната Димитър Кузманов пък записа ново рекордно класиране в кариерата си. Той прогресира с една позиция до 253-ата в света с 210 точки. Габриел Донев също е с рекордно класиране. Той прогресира със 102 места и вече е 846-и с 21 точки.

Промени в челото няма. Сърбинът Новак Джокович завършва годината като номер 1 в класацията за пети път в кариерата си с актив от 9045 точки. Втори е Рафаел Надал (Испания) със 7480 точки, а трети е швейцарецът Роджър Федерер е трети с 6420 точки.