Димитър Стоянов - Митьо Лудия е застрелян с пушка без заглушител на излизане от кооперацията, в която живее в Пловдив.

Случаят е поредният показен разстрел през последните дни у нас. По Лудия е стреляно няколко пъти.

Два от тях го улучват – единия в гърдите, а другия в гушата.

Починал е в линейката на път за болницата. По непотвърдена информация свидетел на убийството е станала съпругата на Димитър Стоянов - Роси Черногорова, разказа в сутрешния блок на Нова телевизия репортерът Благой Бекриев.



Предполага се, че има и други свидетели на екзекуцията, тъй като тя е извършена в час пик около 19.30 часа, когато много хора се прибират от работа. В близост до мястото на убийството има клуб, в който се е провеждал детски рожден ден, а в близкия ресторант е имало клиенти.

Основната версия, за която се говори е, че Лудия е дал огромна сума на пари на човек, който е трябвало да я върне скоро, но нямало да може да го направи. Стоянов има заложна къща, но се твърди, че се занимава и с лихварство.

Минути след убийството е открит опожарен автомобил в в края на парка „Лаута”. Колата е била крадена. Килърът е избягал най-вероятно с друг автомобил и може би има съучастник.

Димитър Стоянов преди е бил свързван с групировката 777 и се твърди, че се е занимавал със сводничество. Той дълги години беше състезател в свободни боеве, след това беше и рефер. Очаква се днес да има повече информация по случая. Стоянов и топ моделът имат две деца.

Те живеят в изключително луксозна кооперация в Пловдив и според техните съседи са били доста приветливи хора, винаги са поздравявали, пишат
Прякорът на Димитър - Лудия идва от сприхавия му характер, стана ясно още от репортера на Нова телевизия.