Група „Сленг” отпразнува 20 години от създаването си с концерт в столичния клуб “Terminal 1” на 22 март.

Специален гост на събитието беше Дара Екимова, дъщерята на Дими. Тя изпя песента „Остани” в красив дует, зедно с новия вокалист на „Сленг“ - Владо Михайлов.

„Тази вечер тук липсва само един човек. Но аз вярвам, че той е с нас и много се радва за това, че музиката на „Сленг“ продължава да се слуша от толкова много хора!”, каза Дара в емоционалното си обръщение към гостите на събитието. Сред посетителите беше също и нейната майка Ива Екимова. Михаела Филева, Ясен Зердев, Рейчъл Роу, Дичо, ЛаТиДа и други популярни артисти и изпълнители също посетиха събитието посветено на 20-годишнината на групата.

Една от най-обичаните песни на „Сленг” – „Мой свят” беше изпълнена от музикантите, записали оригиналната версия на парчето. Митко Кърнев, Юрий Божинов и Димитър Митев - Дънди излязоха на сцената, за да пренесат магията на 90-те години в днешни дни.
По време на концерта прозвучаха също и новите песни на групата, част от които бяха издадени в наскоро реализираното EP - „Бъди”/“Be. Феновете посрещнаха развълнувано изпълнението на най-актуалния сингъл на групата „Където си ти”.

След отбелязването на своята годишнина, музикантите от „Сленг” продължават с усилена работа по своя предстоящ нов албум, който се очаква да излезе през есента на тази година.