На 19 януари 2015 г. ще пием гръцко кафе в компанията на дебютния роман на Катерина Хапсали - модерен, виртуозно изплетен разказ за Балканите, за границите на Балканите, парадоксално свързващи и разделящи техните обитатели.

„Гръцко кафе“ (272 стр., цена: 15 лв.) завихря в причудливо безредие разпокъсани човешки животи, национални комплекси, архетипи, огнени страсти на жилави мъже и жени и горди жестове, чиято ценност се измерва с белези от рани. Блестящ притчово-песенен роман, писан сякаш от утробата – една покъртителна изповед на Майката пред Сина, който ще продължи не само нишката на живота, но и на разказа.

Катерина Хапсали завършва икономика и испански език в САЩ, след което се връща в България. От 2000 г. се изявява предимно като журналист, макар че предпочита по-широкото определение „човек на думите”. „Гръцко кафе“ е първият й роман, но българската публика вече предвкусва удоволствието от срещата си с него.

Премиерата на книгата ще се състои на 28 януари от 19:00 ч. в столичния клуб „Карусел“ на ул. „Георги Раковски“ 108. Биляна Петринска, Мариана Жикич и Теодора Духовникова ще ни потопят в дебрите на тази съкровена история, която приканва към размисъл, но и към разговор – за нашата обреченост да сме СВЪРЗАНИ.