"Вчера с Иво се загубихме в лозенската гора.

Тръгнах в 18:00 от язовирната стена при Герман и в 20:00 бях някъде много далеч и много високо в гората и не бях срещала никой за това време. Имаше всевъзможни разклонения и пътечки... Не смеех да се върна, защото рискувах да ме хване тъмното. Мапса се бъркаше заради слабия сигнал и беше немислимо някой да тръгне да ме търси в този час. И тогава на една ливадка срещнах чичо Костадин. Човекът беше прекарал цял ден в планината, брал гъби и точно се канеше да слиза. Успокои ме, че съм в правилната посока, даде ми вода, изчака ме да нахраня Иво и с бързо темпо и сладка приказка, за още час и половина си бяхме долу - Кокаляне.

През цялото време ме хвалеше за бързата крачка и повтаряше как Иво ще стане голям планинар. Господ ми го прати този човек! А Иво заспа в 12:00, след двучасова истерия от превъзбуда и се събуди чак в 07:00. Болят ме краката" - написа Карина Караньотова във Фейсбук.

Водещата на БНТ 2 искрено благодари на "чичи" Костадин, който буквално спасил нея и детето ѝ да замръкнат в планината на 3-и юли. Карина е известна с любовта си към природата и животните.