Колекцията на дизайнера Алесандро Микеле за италианската модна къща "Гучи" бе представена през първия ден от Седмицата на модата в Милано.

Показани бяха костюми с права кройка и облекла с украса от ресни, които са като ода за модата през 80-те години на миналия век. От назначаването си на работа в "Гучи" през 2015 г. Микеле черпи вдъхновение от изисканото облекло, за да може модната къща да възвърне едновремешния си блясък.

В почти пълен мрак бе показана проектираната от него колекция за сезона пролет/лято 2018 г., в която вниманието привличат облеклата от сатен, цветните бродерии и кръглите очила.

"Живеем в общество, в което сме обсебени от желанието за проверка, а аз искам да ви хипнотизирам", каза дизайнерът преди дефилето.



То се състоя сред декор, който пресъздава Атлантида в мъглива нощ посредством масивни скулптури, изобразяващи усмихнатия Буда и древноегипетския бог на мъдростта Тот.

Облеклата са повлияни от модата от близкото минало - костюм с украса от звезди и пайети сякаш е взет от гардероба на Дейвид Боуи. Кафяв костюм от три части пък напомня изображение на стара снимка. Големите очила с бяла рамка са сред често използваните аксесоари.

В дефилето на "Гучи" мъжете носеха шорти, вратовръзки, жилетки с лика на Бъгс Бъни и панталони с украса от дантели, а жените - рокли от тюл и карирани сака.



Колекцията събра много аплодисменти от присъствалите на дефилето знаменитости, сред които бе актрисата Салма Хайек. Съпругът й Франсоа-Анри Пино ръководи групировката Kering, която е собственичка на модна къща "Гучи."