Носителката на Оскар Гуинет Полтроу и съпругът й Крис Мартин, вокалист на рокбандата "Колдплей" се разделят след 10 години брак, предадоха световните агенции.

Актрисата съобщи новината на своя лайфстайл сайт, където написа: "Със сърца, изпълнени с много тъга, решихме да се разделим".

41-годишната Гуинет и 37-годишният Крис имат две деца и в емоционалното си и донякъде странно изявление, наречено "Съзнателна раздяла", признават, че са прекарали повече от година в борба да спасят брака си.

"Работихме усилено повече от година, част от нея заедно, част от нея по отделно, за да видим какво може да се получи между нас и стигнахме до заключението, че въпреки, че се обичаме много, трябва да се разделим", написаха те.



"Ние обаче сме и винаги ще бъдем семейство и в много отношения сега дори сме по-близки от когато и да било. Първо и преди всичко ние сме родители на две прекрасни деца и молим да не бъде нарушавано нашето и тяхното лично пространство и неприкосновеността на личния ни живот да бъде уважавана в този труден момент, пише Vesti.bg.

Винаги сме били дискретни по отношение на връзката ни и се надяваме, че въпреки раздялата, ще успеем да запазим тази дискретност", обясняват Полтроу и Мартин.



Двойката е заминала за Бахамите заедно с децата си преди съобщението да бъде публикувано на сайта на Гуинет. То е подписано "С любов: Гуинет и Крис".

Полтроу и Мартин се ожениха на тайна церемония в Мексико през 2003 година и през по-голямата част от 10-годишния си брак се стараеха да не бъдат снимани заедно, за да запазят личния си живот от медиите.

Двойката се премести от Лондон в Лос Анджелис миналата година и заедно с децата си Епъл (9 г.) и Моузес (7 г.) изглеждаха като много щастливо семейство.

Раздялата между Гуинет и Крис се очертава като най-цивилизованата в Холивуд. Двамата отлетяха заедно за Бахамите с децата си, а Крис дори е купил специален подарък за съпругата си, за да отбележи новия етап в живота им.