Гуинет Полтроу е известна, красива и във вихъра на 40-те си години. Актрисата позира за новия брой на списание InStyle и споделя интересни подробности за живота си.

Гуинет Полтроу е звезда, която едва ли има нужда от представяне. Тя е известна актриса, привърженик на здравословното хранене, майка на две деца, бившата съпруга на вокалиста на “Coldplay” Крис Мартин и щастлива жена, прехвърлила 40-те.

Именно за това по какъв начин се чувства на тази възраст Гуинет Полтроу споделя в скорошно свое интервю:

„Когато навърших 40 години, имах чувството, че получавам безплатен „софтуерен ъпгрейд”, който не съм очаквала. Просто се случи. Изведнъж започнах да си мисля, че тази възраст е фантастична, защото вече не ми пука. Харесвам себе си и просто си живея живота. Спрях да се притеснявам и да се критикувам”.



44-годишната Гуинет Полтроу е известна и със здравословния начин на живот, който води. Наградената с „Оскар” актриса е веган и привърженик на естествените продукти не само по отношение на храната, но и на грижата за тялото. Наскоро Гуинет Полтроу издаде книга, наречена „GOOP Clean Beauty”, която е разделена на две части – философия и ритуали на здравословния начин на живот. Какво е мотивирало холивудската звезда да издаде тази книга, отговорът дава самата тя:



„Шокирана съм, че правителството не регламентира тези неща… Колко от моите приятели са имали проблеми с фертилността? Колкото от приятелите на дъщеря ми са имали преждевременен пубертет? Е, може би това е, защото слагаме хормони, които смущават ендокринната система във всичко”.

Интервюто с Гуинет Полтроу няма как да не засегне и темата за бившия ѝ съпруг Крис Мартин и техните две деца – момиче на 12 и момче на 10 години. Известно е, че актрисата и музикантът, макар и официално разведени, все още са много близки и прекарват доста време заедно със своите наследници. Ето и както разкрива Гуинет Полтроу за връзката ѝ с Крис Мартин:



„Той е у дома всеки ден. Двамата с него имаме собствени животи, но и един общ – семейния. Сигурна съм, че днес Крис би се жертвал за мен, макар че не съм му съпруга”.

След раздялата си с Крис Мартин, Гуинет Полтроу започна връзка с Брад Фалчък. Той обаче приема напълно нормално близките ѝ отношения с нейния бивш съпруг. Актрисата споделя, че това е така, защото самият Брад се намира в подобна ситуация на нейната и има две деца от предишната си връзка:



„Той има собствена версия на това - собствено семейство, макар със съпругата му да не са двойка”.