Миската Наталия Гуркова е на родна земя за да обзаведе новото си жилище в столицата, а според източници на “ШОУ” планира скоро да отвори и бутик за бижута на родна почва.

Наталия инвестира не само у нас, а и в Йоханесбург, където живее от време на време с бизнесмена Джорджи Михалевич и дъщеричката им.

За да има къде да учи малката родния език на майка си, Гуркова и други имотни нашенци в ЮАР са купили терен, на който планират да вдигнат за българска църква, училище и културен дом. “Преди да тръгна за България, се събрахме и отпразнувахме купуването на мястото. Дано съберем средства и да построим тези помещения. Иначе знаете какво се случва.

Децата учат само английски. Те не знаят кои са и откъде са. Губят корените си. Аз също ще направя каквото мога да се осъществи този проект. На откриването беше много приятно. Пускаха химна, песни на Лили Иванова и Емил Димитров и на всички им хареса. Бяхме много, Христо Стоичков също дойде. Ако останем в Африка, искам дъщеря ми да учи и български”, твърди миската-патриотка.