Неочаквано отприщилият се мерак на Мария освен обикновена чалга певица, да се титулова и като вишистка, ще излезе през носа на милионера й за частно ползване Християн Гущеров.

В двойното висше, което фолк миньонката записа наскоро, заможният й приятел ще вложи над 20 хил. лева, пише в. „Уикенд”, цитира Hotarena.net.

През седмицата пайнерката наду фанфари, че е била приета в Нов български университет не в една, а в цели две специалности. Заралийката ще търка студентските банки в класа по музика на Етиен Леви, като успоредно с това ще учи и „Продуцентство”. На тази стъпка Отварачката се решила, след като претъпряла абсолютно фиаско в следването си по право, което се оказало твърде сложно и далеч от нейното житейско поприще на чалга певица.

Основната специалност на Мария в НБУ обаче е възможно най-скъпата, разкриха от обкръжението й. „Музика” се тарифирала като изключение от останалите специалности и за един семестър таксата била 1600 лв, а бакалавърската програма по продуцентство - с 4 стотака по-евтина.



Простата аритметика сочи, че Мария ще струва на Гущеров по 5600 лв. за една учебна година или точно 22 400, докато изкласи до 4-и курс и защити дипломните си работи.

Целият масраф за обучението й щял да бъде поет от бизнесмена, по простата причина, че заради липсата на участия половинката му открай време няма свои лични доходи. Според доближени до двойката, която живее без брак, фолкдивата с охота откликнала на идеята на половинката си да следва, тъй като изпитвала неудобство, че само тя в семейството е без тапия.

Благодарение на възможностите на баща си Християн се гордее с елитно образование, а крупният предприемач Добромир Гущеров също е с диплома и то не каква да е - по политикономия.

Злите езици съскат още, че Мария неслучайно е избрала НБУ за двете си висши. В частното висше учебно заведение режимът е по-свободен. Студентите не се задължават да присъстват на лекции, а от това певицата била най-доволна.