Светлана Гущерова непрекъснато е обвинявана, че харчи парите на мъжа си Християн по скъпи естетични процедури или маркови тоалети. Това може и да е така, но оказва се, че в семейното счетоводство има друго перо, което поглъща най-много от авоарите на бизнесмена. "Най-много пари харча за ядене. Не мога без сладко и най-вече харча за това.

Всеки ден ям уникални шоколад и бонбони. Изчислени са обаче калориите, които поемам", твърди Гущерова в интервю пред "Уикенд".
Въпреки, че роди две деца на съпруга си, Светлана е по-слаба и от кибритена клечка. Това се дължи не само на изчисления калориен прием на шоколадовите й изкушения.

"Винаги съм била вманиачена в това да съм слаба, но не съм анорексичка, както ме изкараха някои. Самата аз се чувствам по-добре, когато теглото ми е по-малко и когато се храня правилно. 18 часа в денонощието не ям нищо, а в останалите 6 си хапвам.

Мечтаното ми тегло е 40 кг., но ако преценя, че не се чувствам добре, ще взема мерки, ще спра отслабването", добави Гущерова, която роди син и дъщеря на съпруга си, но изобщо не й личи, че е изкарала две бременности. Със същия хранителен режим в последните месеци драстично отслабна и Катя от дует "Ритон".