Бившият депутат от БСП Добромир Гущеров се оказва мъж под чехъл и затова дори не е погалил първия си внук, който носи неговото име. Бебето, което се роди при пълна секретност, ще продължи рода на известната фамилия, но това не допадало особено на съпруга №2 на експолитика. Бившата келнерка Диана, която преди броени месеци също стана баба, хич не била доволна от новото попълнение във фамилията на Светлана и Християн Гущерови.

За разлика от нея в началото Добромир искрено се зарадвал, когато преди няколко месеца научил, че синът му и снахата очакват момче. По време на бременността на Светлана Гущерова обаче най-ненадейно се отчуждил и престанал да се интересува какво се случва около предстоящото раждане. Рязката промяна в поведението на главата на семейството озадачила младите родители. Но още по-голямо недоумение те изпитали, когато след раждането на Добромир Гущеров-младши не последвала никаква реакция от страна на дядото.

В близкото обкръжение на младите Гущерови подозират, че появата на мъжки наследник на Добромир Гущеров не се е харесала на втората му жена Диана, тъй като бебето автоматично се превръща в претендент №1 за наследството на именития си дядо.