На днешния ден точно преди една година се състоя премиерата на тоталния хит „Хабиби“ на Азис.

Парчето бе промотирано в ефира на ФЕН ТВ и официалния YouTube канал на медията.

Беше нужно само денонощие, за да стане ясно колко голям потенциал има този сингъл. Той натрупа рекордни гледания, което бе истински прецедент в БГ музиката. С всеки изминал ден интересът към песента главоломно нарастваше, а „Хабиби“ се запя и за звуча във всички заведения. Днес почти няма артист в България, който да не изпълнява разбиващия хит, повече от 9 държави пожелаха да закупят авторските права на песента, а гледанията само в YouTube са 37 000 000.

Нещо повече, песента успя да нареди Азис сред най-влиятелните в световните музикални тенденции с поред класацията на престижното издание New York Times. „Хабиби“ бе единствената българска песен, която намери място в реномирания чарт и се нареди сред изпълненията на Rihanna, Pitbull, David Bowie, Lionel Richie, Pharrell, Justin Bieber, Coldplay и други световни звезди.Последваха и други успехи за Азис: пространен материал в едно най-престижните британски издания – Dazed, гостуване в CNN-Турция и много други изяви.

През лятото на тази година Азис реши да зарадва почитателите си с макси сингъла „Хабиби“, който освен оригинала, предлага и латино и клубна версия на невероятното парче. Само за месец CD-то се превърна в най-купуваните албуми в България и от музикална компания Diapason Recordsсе наложи да подготвят ретираж.