Страхотната Хайди Клум се завръща на екрана като водеща на риалити поредицата "Топ дизайнер". Модното шоу върви по "FOX Лайф".

Интервюто с Хайди Клум е предоставено специално на "Труд" от "FOX Лайф".

- Хайди, кое прави новото ви риалити шоу е по-различно от останалите?

- "Топ дизайнер" се концентрира върху креативността на участниците - там талантът и модата са най-важни. Всяка седмица състезателите трябва да създадат дадено облекло с ограничени средства и ограничено време. Много е интересно да се види резултатът.

- Трудно ли бе по време на снимките, докато бяхте бременна?

- Донякъде. Не винаги е лесно да си стилна с бебе в корема. Но се получи, а и помолих някои от дизайнерите от първия сезон да ми ушият страхотни костюми.

- Какви са новите състезатели?

- Имаме страхотни попълнения. Те са най-различни по характер - някои са арогантни, други - непохватни, трети са сладури, но всички са талантливи. Имахме късмет да съберем много интересни типажи.

- Успяхте ли да отслабнете след бременността?

-Все още не напълно. Според мен отслабваш напълно, когато спреш да кърмиш. Никога не съм си падала много по фитнес и упражнения и все пак успявам да се поддържам.

- Като професионалист как успявате да не се разсмеете при вида на някои модели?

- Просто трябва да си повтаряш, че всеки си има лоши дни... а понякога имат само 24 часа, за да направят нещо. Това е голямо напрежение. През повечето време съм позитивно настроена, мисля дали аз бих го носила, или дали някой друг би го харесал. Но наистина понякога има доста недоизпипани модели.

- Случвало ли се е "случайно" да се приберете у дома с някои от дрехите в шоуто?

- Ако исках дрехи от дизайнерите, просто щях да ги помоля за това. Печелившите модели ги разпродаваме онлайн за благотворителност. Колкото до тези, които не печелят - не виждам защо са ми.

- Признайте си, кое е най-сериозното ви престъпление спрямо модата?

-Веднъж бях с лъскави панталони от парашутна коприна, които почти докосваха пода. Но това беше в гимназията, в Германия - това трябва да бъде взето под внимание и да не се брои.