Нова тв се включва в битката за зрителите с успешния танцувален формат Dancing Stars, който гледахме преди 4 години по bTV.

Освен това медията възражда и шоуто на Ники Кънчев "Стани богат".

Пуска и 2 чисто ново риалитита - едното "Като две капки вода" е дирижирано от екипа на братята Магърдич и Джуди Халваджиян, а  "Шатра" е на Paprika Latino.

В новото издание на  "Стани богат" Ники Кънчев ще събира родни звезди, които са пълни противоположности, и ще ги препитва без милост, така както изискват каноните на предаването, което е в ефир вече 10 година.

Танцувалното шоу „Dancing Stars”, което сега прави компанията на Нико Тупарев Old School Productions, залага на утвърдена и позната рецепта - на сцената ще гледаме как звезди и професионалисти танцуват. Известните пак ще се учат на стъпките на тангото, ча-ча, валс и хип-хоп под ръководството на доказани танцьори.

Последният втори сезон на предаването гледахме по bTV през 2009 г., продуцент беше Слави Трифонов, тогава победители станаха Бианка Панова и Светослав Василев.

Нова щрумува рейтингите и с чисто ново предаване "Като две капки вода" (Your Face Sounds Familiar), което ще правят братята Халваджиян. Форматът на холандска компания Endemol е световноизвестен.

Според концепцията му известни личности ще се представят в нова светлина и самоличност.

Участниците в шоуто ще трябва да влязат в образа на световна музикална звезда – да придобият нейната визия и сценично поведение, да пресъздадат гласа и стил на пеене, да бъдат като две капки вода.

За първи път в родния ефир ще видим социалния експеримент "Шатра", който събира под един покрив известни личности с четири големи ромски фамилии. Засега е ясно, че в риалитито взимат участие режисьорът Андрей Слабаков, певецът Любо Киров и помощничката на Гала в "На кафе" Диляна Маринова - Джуджи.

Според правилата на шоуто те ще заживеят в домовете на ромите и ще трябва да спазват техните обичаи и правила. "Шатра" правят продуцентите от Paprika Latino.

Зрителите на Нова ще видят през пролетта и четвъртия сезон на сериала "Етажна собственост". По същото време в ефира се връщат и други две предавания на Маги и Джуди Халваджиян - "Имаш поща" и "Пълна лудница". „Имаш поща” ще е с два пъти повече истории и 2 часа продължителност. Най-забавните гафове пък ще коментират Господарите на ефира Румен Угрински и Герасим Георгиев-Геро.